22 Haziran 2016 Çarşamba

KÖZ PATLICAN SALATASI



Ramazan ayının bu sıcak günlerinde iftar hazırlıklarında hafif lezzetleri daha çok tercih ediyoruz.
Güzel sofralarımızda lezzetli yemeklerimizin yanında iyi gidebilecek bir tarif hemde patlıcanın tam mevsimi.
İftara daha çok vakit var eğer hazırlamak isterşeniz malzemeleri hazır edip sofralarınızda sunabilirsiniz.

MALZEMELER
3 ADET BOSTAN PATLICAN
6 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
6 DİŞ SARIMSAK
TUZ
ZEYTİNYAĞ
SİRKE VEYA LİMON SUYU

Patlıcanları belirli yerlerinden bıçakla delip harlı ocak ateşinin üstünde iyice közlüyoruz
Aynı işlemi biberleri delmeden közlüyoruz
Soğuyan patlıcan ve biberleri kabuklarından ve biberlerinde çekirdeklerinden ayırıp temizliyoruz.
Kesme tahtasının üzerinde patlıcanları iyice ufaltıldı macun kıvamına gelene kadar bıçakla eziyoruz
Maydonozu incecik kıydıktan sonra bir kabın içinde patlıcan,biber,maydonozu iyice karıştırıyoruz
Üzerine zeytinyağ,sirke veya limon suyu,tuz ,iyice dövülmüş sarımsakları ekleyip tekrar karıştırıyoruz
Karışımı servis saatine kadar buzdolabında bekletip soğutuyoruz

AFİYET OLSUN
Not:sirke limon zeytinyağ ve tuz miktarını siz kendi damak tadınıza göre ayarlamanız için miktar belirtmedim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...