20 Temmuz 2012 Cuma

ISPANAKLI KAŞARLI TEPSİ BÖREĞİ


    
ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından biride ev yapımı nefis böreklerimizdir.iftarda sahurda ağız tadıyla yenir yanına aranan tek şey bir bardak demli çay :)) oda oldumu ohhhh missss yediğimiz dilimlerin hesabı hiç tutulmaz :)))bu börek o kadar lezzetli oldu ki mutlaka denemelisiniz diyorum ve hemen tarifime geçiyorum...hadi bakalım şimdiden iftar ve sahurda yapıp deneyen herkeze afiyet olsun :))

MALZEMELER

6 ADET HAZIR YUFKA
500 GR ISPANAK
200 GR KARS KAŞARI
150 GR TAM YAĞLI BEYAZ PEYNİR
2 YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ

fırın tepsimizi zeytinyağıyla iyice yağlayalım ve bir yufkayı tepsiye serip kenarları kesmeden tepsinin dışında bırakalım
ayrı bir kapta yağı,yoğurdu ve yumurtayı çırparak böreğmizin arakatlarını nemlerndirmek için hazırladığımız harçtan yufkamıza serpelim ve ince kıyılmış tuzlanmış ıspanağımızın bir kısmını yayalım


bu sefer tepsiye koyacağımız yufkaları elimizle parçalayıp yayalım ve tekrar yoğurtlu harçtan gezdirelim
dizilen yufkaların üzerine kaşar ve beyaz peynir karışımızı gezdirelim ve tekrar yoğurtlu harçla nemlendirelim

peynirli harcıda ekleyip tekrar yufka parçalarını yayalım
bu işlemi yufkalar bitene kadar uygulayalım

en son tepsinin dışında bıraktığımız yufkayı içeri kaylayıp yoğurtlu sosu iyice yayıyoruz böreğimizin üstüne

fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp böreğimizin altı ve üstü iyice kızarana dek yaklaşık 30 dk pişiriyoruz

böreğimiz missss gibi pişti :))) hadi sizde deneyin ve afiyetle yiyin

AFİYET OLSUN :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...