20 Temmuz 2012 Cuma

AYRAN AŞI


ramazan ayı sıcak havalara rastgelince hepimiz iftar için hafif serinletici lezzetleri tercih etmeye başladık.hararetin iyice yükseldiği iftar zamanında ayran aşı başlı başınca içimizi rahatlatan bir lezzet..
bu sıcak havalarda oruç tutan herkeze kalylıklar diliyorum ve hemen tarifimize geçiyorum :)

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ AŞURELİK BUĞDAY
2 SU BARDAĞI YOĞURT
10 DAL TAZE NANE
1 DİŞ SARIMSAK
TUZ
ZEYTİNYAĞ
2 SU BARDAĞI SOĞUK SU


DERİN BİR KASEYE YOĞURDUMUZU KOYALIM VE SOĞUK SUYLA KOYU BİR AYRAN KIVAMI ALANA DEK AÇALIM.
ARDINDAN ÖNCEDEN ISLATIP HAŞLADIĞIMIZ NOHUTU VE BUĞDAYI EKLEYİP KARIŞTIRALIM
TUZU,İNCE KIYILMIŞ TAZE NANEMİZİ,RENDELENMİŞ SARIMSAĞI EKLEYİP KARIŞTIRALIM.
EN SON ÜZERİNE ZEYTİNYAĞ GEZDİRİP KURU NANE İLE SÜSLEYELİM
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...