15 Temmuz 2014 Salı

GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK

Her akşam iftar soframız için ne hazırlayalım diye düşünürüz. Tavuğu benim gibi ızgara yemekten sıkılan tüm takipçilerim için paylaşıyorum. Evinizde köy güveci varsa bu tarifi mutlaka deneyin hem çok havalı hem mükemmel lezzetli bir lezzet...

MALZEMELER

3 PARÇA TAVUK BUT
2 ADET İRİ BOY PATATES
2 ADET İRİ KURU SOĞAN
3 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
TAZE BİBERİYE

güvecimizin dibini ve kenarlarını tereyağ ile yağlayalım

Tabana iri halka dogradığımız soğanları,ardından patatesleri ve kırmızı biberleri dizelim.

Sebze katlarının üstüne tavukları koyalım.

İkinci sırayı da dizdikten sonra tuzu,karabiberi ve taze biberiyeyi koyalım

Biber salçasını sıcak suda eritip yemeğin üzerine gezdirelim. Tavuk ve sebzeler ocağın üzerinde iyice pişince fırınımızı 200 dereceye getirip sadece üst ızgara bölümünü yakalım.

Güveci ocaktan alip fırının en üst gözünde yaklaşık 20 dk kontrollü bir sekilde üst kısmı renk alana kadar pişirelim.

Yanında dilediğiniz bir lezzetle servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

null

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...