26 Aralık 2011 Pazartesi

KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN

ŞEVKETİBOSTAN GİRİT MUTFAĞININ KRALİÇESİDİR ÇOK LEZZETLİDİR AMA BİR O KADARDA AYIKLANIP TEMİZLENMESİ ZAHMETLİDİR.İLK DEFA KÖLÜ ŞEVKETİ BOSTAN PİŞİRDİM.BU HALİYLE HİÇ PİŞİRMEDİĞİM İÇİN PÜF NOKTALARINI DEĞERLİ ŞEF ''RAFET İNCE'' DANIŞTIM.KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BENİ KIRMAYIP PÜF NOKTALARINI ANLATTIĞI İÇİN.ŞEVKETİ BOSTANI BEN PİŞİRDİM AMA BİR NEVİ TARİF KENDİSİNE AİTTİR



MALZEMELER

1 KİLO ŞEVKETİ BOSTAN
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
2 ORTA BOY SOĞAN
750 GR KEMİKLİ KUZU ETİ
TUZ KARABİBER

YEMEĞİ BAĞLAMAK İÇİN
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 LİMONUN SUYU

YAPILIŞI
KEMİKLİ KUZU ETİMİZİ HAŞLAMAKLA BAŞLAYALIM...
TENCEREYE ETLERİMİZİ ALDIKTAN SONRA YAKLAŞIK 1,5 LİTRE SICAK SUYLA KISIK ATEŞTE 40 DK KADAR HAŞLAMAYA BIRAKALIM...

YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI TENCEREDE ZEYTİNYAĞIYLA KAVURMAYA BAŞLAYALIM
HAŞLADIĞIMIZ KUZU ETLERİNİ DE SOĞANLARLA BİRLEŞTİRİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDELİM
YIKANIP AYIKLANAN ŞEVKETİBOSTANLARI DA TENCEREYE ALIP YEŞİL YAPRAKLARI SÖNENE DEK KAVURALIM
EN SON OLARAK KÖKLERİNİ SOYUP İNCE ŞERİTLER HALİNDE KESTİĞİMİZ KÖKLERİ DE EKLEYİP ETİN SUYUNU DAEKLEYİP PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM
PİŞME İŞLEMİNİN BİTİMİNE YAKIN UNU VE LİMON SUYUNU ÇIRPIP YEMEĞİMİZE EKLEYELİM
YEMEK BİRAZ DAHA KAYNADIKTAN SONRA SERVİSE HAZIR HALE GETİREBİLİRİZ


NOT:ŞEVKETİ BOSTAN KÖKLERİNİ KESTİKTEN SONRA SİRKELİ SUDA 1 SAAT BEKLETİN VE YARIM LİMONUN SUYUYLA BİRAZ YUMUŞAYANA KADAR KAYNATIP SÜZÜN..DAHA LEZZETLİ VE HOŞ BİR TAT DA OLACAKTIR...

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Blog listeme aldım seni. Sevgiler.
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  2. elif hanım teşekkür ederim bende sizi blog listeme alıyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...