20 Nisan 2012 Cuma

BALLI TARÇINLI KIZARMIŞ ANANAS VANİLYALI DONDURMA İLE


yavaş yavaş havalar ısınırken ılık ve serin tatları bir araya getirmeye başladık :) bazılarımız ananastan pek hoşlanmaz hafif buruk ve ekşimsi bir tadı vardır ama benim yaptığım şekilde ananasa farklı yorum katılırsa sevmeyenlerin bile favorisi olacağından eminim... çok pratik ve hiç zaman kaybı olmadan muhteşem bir sunumla ananası bu halde sundum bakalım sizde beğenicekmisiniz :))

MALZEMELER

4-5 DİLİM ANANAS

1 YEMEK KAŞIĞI KADAR BAL

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

KIZARTMAK İÇİN 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

ÜAERİ İÇİN VANİLYALI DONDURMA VE TOZ TARÇIN

HAZIRLANIŞI

ananasları halka halka keselim bal ve tarçınla harmanlayıp 5 dk kadar bekletelim

bir tavaya tereyağını koyalım yağ kızınca ananas dilimlerini kızartmaya başlayalım
arkası ve önü iyice karamelleşen ananasları bir servis tabağına alalım üzerine vanılyalı dondurma koyup en üzerine tarçın serpelim ve servis edelim

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...