13 Mart 2013 Çarşamba

CİBEZ OTU SALATASI

 ege topraklarında yaşamak eşsiz bir zenginlik... havası, suyu, dağı ,taşı ,denizi asla insanı aç bırakmaz.o kadar müthiş besin kaynakları var ki hem faydasıyla hem lezzetiyle herkezi şaşırtıyor.

cibez otu lahana yada karnıbahar topraktan söküldükten sonra toprakta kalan yeşil göbekli kısmı
bu otu egenin hemen hemen bütün pazarlarında mart ayından itibaren bolca bulabilirsiniz

sindirim sistemine yardımcı,kilo vermek için ideal olan bu şifalı ot lezzetiyle bizim soframızda salata haliyle yer aldı.hadi gelin beraber bu değişik ve lezzetli otun tarifine bir göz atalım :))

1 kilo cibez  otu
3 dal taze sarımsak
zeytinyağ
sirke
limon
tuz

cibez otlarımızı sirkeli suda iyice bekletip yıkadıktan sonra kaynar su dolu tenceremize bir parmak kalınlığında doğrayarak haşlamaya başlıyoruz

cibezlerin rengini kaybetmeden ve yaprakları fazla erimeden haşlayalım

yumuşayan cibez otlarını sıcak sudan alıp soğuk su dolu bir kabın içine alalım

cibezlerin suyunu iyice süzüp,kıyılmış taze sarımsak,zeytinyağ,limon suyu ve çok az sirkeyle tatlandırıp servis edelim

umarım cibez otunu alma şansı bulursunuz mutlaka denenesi bir lezzet...bu arada cibezin farklı isimleri var belki pazarlarda bu isimle bulabilirsiniz  azman veya lahana patlağı da deniyor

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...