11 Mart 2013 Pazartesi
SOĞAN DOLMASI
her çeşidi ayrı bir güzel dolmalarımızın domatesi,patlıcanı,biberi ,sarması :)) bu ara yeni yeni lezzetleri keşfetmek çok hoşuma gidiyor.hep duydum ama hiç denemek kısmet olmamıştı.güzel bir aile yemeği bu dolmayı yapmama vesile oldu.biraz riskli gibi görünsede tadı nefis olunca bütün riskler ortadan kalkıyor.bu ilk denemede zeytinyağlısını denedim ama ikinci denemede bir başka şekliyle deneyip paylaşacağım.geçelim malzeme listemize :))
6 ADET İRİ BOY SOĞAN
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 AVUÇ KISIRLIK BULGUR
1 DEMET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
KURU NANE
TUZ
ZEYTİNYAĞ
LİMON SUYU
dolmamızın iç harcını hazırlayalım...
bir tavaya iyice yıkayıp nişastasından arındırdığımız pirinçlerimizi zeytinyağında kavurmaya başlayalım
pirinçlerin göbek kısımları iyice beyazlayınca tuzu,kurunaneyi ekleyelim.pirinçlerin üzerine 1 bardak sıcak su gezdirip pirinçlerin şişmesini sağlayalım
kavrulan harcı iyice ılıtıp içine ince kıyılmış taze soğanı,maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştıralım
soğanların kabuklarını soymadan koçanlı baş kısmını dilim şeklinde keselim
soğanın içini ister elimizle katmanlarından ayırarak ,ister bıcakla kazıyarak iç kısmını oyalım
ılınan dolma harcını soğanların ortlarına dolduralım
kestiğimiz koçanlı baş kısımlarını dolmanın üst kısmına kapatalım
tencereye dizip soğanların yarı yerine kadar sıcak su gezdirelim
en son limon suyu ve zeytinyağını gezdirip orta ateşte yaklaşık 25 dk pişirelim
pişen dolmaları ılık olarak servis edelim....
efendim afiyet olsun :)) bir başka yeni lezzette yine buluşalımm AFİYET OLSUN :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder