11 Mart 2013 Pazartesi

SOĞAN DOLMASI


 her çeşidi ayrı bir güzel dolmalarımızın domatesi,patlıcanı,biberi ,sarması :)) bu ara yeni yeni lezzetleri keşfetmek çok hoşuma gidiyor.hep duydum ama hiç denemek kısmet olmamıştı.güzel bir aile yemeği bu dolmayı yapmama vesile oldu.biraz riskli gibi görünsede tadı nefis olunca bütün riskler ortadan kalkıyor.bu ilk denemede zeytinyağlısını denedim ama ikinci denemede bir başka şekliyle deneyip paylaşacağım.geçelim malzeme listemize :))

6 ADET İRİ BOY SOĞAN
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 AVUÇ KISIRLIK BULGUR
1 DEMET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
KURU NANE
TUZ
ZEYTİNYAĞ
LİMON SUYU

dolmamızın iç harcını hazırlayalım...

bir tavaya iyice yıkayıp nişastasından arındırdığımız pirinçlerimizi zeytinyağında kavurmaya başlayalım

pirinçlerin göbek kısımları iyice beyazlayınca tuzu,kurunaneyi ekleyelim.pirinçlerin üzerine 1 bardak sıcak su gezdirip pirinçlerin şişmesini sağlayalım

kavrulan harcı iyice ılıtıp içine ince kıyılmış taze soğanı,maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştıralım

soğanların kabuklarını soymadan koçanlı baş kısmını dilim şeklinde keselim

soğanın içini ister elimizle katmanlarından ayırarak ,ister bıcakla kazıyarak iç kısmını oyalım

ılınan dolma harcını soğanların ortlarına dolduralım

kestiğimiz koçanlı baş kısımlarını dolmanın üst kısmına kapatalım

tencereye dizip soğanların yarı yerine kadar sıcak su gezdirelim

en son limon suyu ve zeytinyağını gezdirip orta ateşte yaklaşık 25 dk pişirelim

pişen dolmaları ılık olarak servis edelim....


efendim afiyet olsun :)) bir başka yeni lezzette yine  buluşalımm    AFİYET OLSUN :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...