20 Temmuz 2012 Cuma
CEVİZLİ GÜLLAÇ
işte günün beklenen lezzeti ramazan sofralarının kraliçesi güllaç :)) iftarımızı yaptık midemizi hazmettirdik ve artık bu güzel lezzeti yemeğe sıra geldi sonunda...güllacın üzerine fazla konuşulmaz sadece afiyet olsun denir :)) hadi buyrun tarifimize
MALZEMELER
300 GR GÜLLAÇ
450 GR ŞEKER ( 2 su bardağına yakın)
200 GR DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 LT SÜT
sütümüzü ve şekerimizi tenceremizde şeker eriyene kadar kaynatalım
kaynayan sütü iyice ılıtınca güllaç yapraklarını yayvan bir tepside sütle yumuşatıp güllacı yapıcağız tepsiye yumuşatılan güllaç yaprağını serelim dövülmüş cevizden serpelim
bu işlemi her kat için yapalım
güllacın kalan sütünü de güllacın üstüne gezdirdikten sonra buzdolabında en az 2 saat soğutalım
servise dilediğimiz gibi hazırlayıp afiyetle yiyelim :))))
AFİYET OLSUN :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder