15 Haziran 2016 Çarşamba

LİMONATA

Yaz günlerinde evinizden eksik olmayan bir lezzetler sizlerleyim.

Herkesin kendine göre bir reçetesi vardır belki ama birde böylesine denemenizi tavsiye ederim.

Sadece iki limon ve bir portakaldan 2-3 litre limonata elde ediyoruz.yapımı zahmetsiz ve çok lezzetli hadi birlikte bakalım tarife...

MALZEMELER

2 adet limon
1portakal
5 yemek kaşığı şeker
Su

Öncelikle limon ve portakal kabuğunu ince rendeyle bir kaseye rendeliyoruz.üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve bir yemek kaşığı su ilave edip karıştırıyoruz.limonatamızın aroması ve lezzet sihirini bir kenarda bekletiyoruz.

Portakal ve limonun dış kısmındaki beyaz kabuğu soyup derin dondurucuya bir gece önceden koyup donduruyoruz.beyaz kabukları almazsanız limonata acı ve buruk bir tatta oluyor.

Ertesi gün donan limon ve portakalı dönük halde iken ufak parçalara bölüyoruz.rondonun içine limon ve portakal kabuğu karışımını ve 4 yemek kaşığı şekeride ilave edip iyice macun kıvamına gelinceye kadar rondoda ediyoruz.yarım su bardağı su ekleyip tekrar rondoyu çalıştırıyoruz.

Bu karışımı derin bir kaba alıp üzerine su ilâve edin ve bir saat buzdolabında bekletin

Daha sonra bir sürahiye süzgeç yardımıyla süzüp servise hazır hale getirin.ben içine nane yaprakları ekledim arzu ederseniz sizde böyle servis edebilirsiniz...

AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...