8 Ekim 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

 
Birgün yine dost meclisinde oturmuş hoşsohbet ediyoruz dostlarla.kahve,çay derken konu dönüp dolaşıp yine benim tatlılarıma ve pastalarıma geldi :)
Cheesecakelerim çok beğenilir çok sever arkadaşlarım bende hiç üşenmeden hazırlarım.hemen hemen meyveli sosların hepsiyle yaptım bu seferde çikolatalı hazırladım sosunu.üzerini ufak dokunuşlarla süsleyip servis ettim.sonuç yine aynı oldu masaya gelir gelmez bitti kalmadı :)
Çok hoşuma gidiyor küçük jestlerle dostlarımı mutlu  etmeyi.eğer sizde mutfağı seviyorsanız bu lezzeti mutlaka hazırlayın.hazırlama süresi gözünüzü korkutmasın inanın tadınca bütün zahmete değdi diyeceksiniz...

MALZEMELER

KREMASI İÇİN;

600 gr beyaz krem peynir (3 kutu  200 gr kullandım)
200ml sıvı krema
4 yumurta 
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
Vanilya
İsteğe göre limon kabuğu rendesi

TABANI İÇİN;
1 paket yulaflı bisküvi ( ben burçak bisküvi kullandım)
1yemek kaşığı tereyağ
1yemek kaşığı şeker
İsteğe göre tarçın ve ceviz içi

ÇİKOLATA SOSU İÇİN;
100 gr bitter çikolata 
100 ml sıvı krema


Rondomuzun içine bisküvilerimizi elimizle parçalayıp koyuyoruz ve rondoyu çalıştırıp un haline getiriyoruz.içine tereyağını,şekerini ve arzu ederseniz ceviz içi ve az tarçın da ekleyip rondoyu tekrar çalıştırıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
24 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküvili harcı döküp avuçiçimizle tabana iyice bastırarak eşit miktarda yayıyoruz.
Buz dolabının dondurucu kısmında 30 dk soğutuyoruz.

Derin bir kabın içinde oda ısısına getirilmiş ve fazla suyu süzülmüş krem peyniri koyalım.krem peynirin suyunu iyice süzdürülmezse pişme sırasında cheesecake üstü çatlayabilir.
Sıvı kremayı da ekleyerek mikserler peyniri ve kremayı karıştıralım
Yumurtaların hepsini aynı anda karıştırmıyoruz her birini tek tek kırıp mikseri çalıştırıyoruz.unu ve şekeri de ekleyip çırpma işlemine son veriyoruz.bu esnada keki aromalandırmak için limon kabuğu rendesi veya vanilya ekleyebilirsiniz.

Dondurucudan çıkardığımız kelepçeli kalıbın içine peynirli krema harcını döküyoruz.tezgaha hafifçe kalıbı vurarak kremanın üzerindeki baloncukların yok olmasını sağlıyoruz.

Fırınımızın için küçük bir ısıya dayanıklı kabın içine su koyuyoruz ve fırınımızın köşe kısmına koyup fırının içinde buhar oluşumunu sağlıyoruz.

Önceden 150 derecede ısıtılmış ve buhar oluşumu sağlanmış fırının orta kısmından yaklaşık 50 dk cheesecake üst kısmının altın sarısı rengini alana kadar pişiriyoruz.
Cheesecake fırından çıkarmıyoruz fırının içinde iyice soğuması gerekiyor 
Fırının içinde oda ısısında soğuyan cheesecakei alıp buzdolabında en az 6 saat soğutuyoruz

Çikolata sosu için kremayı iyice ısıtıp çikolatayı içine atıp karıştırıyoruz
Akışkan bir hal alınca soğuyan cheesecake üzerine gezdirip tekrar çikolatalı sosun donması için buzdolabına alıyoruz.

Servis etmeden önce sizde arzu ederseniz benim yaptığım gibi kremşanti ve freş meyvelerle  servis edebilirsiniz...
                                             AFİYET OLSUN





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...