4 Aralık 2015 Cuma

GÜVEÇTE İZMİR KÖFTE

Klasik yemekleri daha lezzetli hale getirerek muhteşem lezzetler yakalayabiliriz.her daim fırında pişirmeyi tercih ettiğim memleketimin meşhur lezzetini yine Ege yöresinde çok kullanılan toprak güveç tenceremde pişirdim.her güveç kabında bu lezzeti yakalayamıyorsunuz...bulabilirseniz sizde benim gibi kara güveç kabından yada tenceresinden bulabilirseniz en lezzetli sonucu alıcaksınız.

MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
5 adet büyük boy patates
5 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
Tuz ,karabiber
3 dilim bayat ekmek
Köfte ve patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yemeğimizin köftesini hazırlamak için derin bir kase içinde kıymayı ince kıyılmış maydonozu,rendelenmiş kuru soğanı,tuzu ve karabiberi iyice yoğurup taze ve kuru baharatları köfteye iyice yediriyoruz
Bayat ekmekleri iyice ufalayıp köfte harcına ekleyip tekrar yoğurup köfteyi yoğurma işlemini bekliyoruz
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde uzun şekilli köfteler hazırlıyoruz.köfteleri çok fazla pişirmeden tavada kızartıyoruz.

Patatesleri iri ve uzun şekilde dilimleyip derin yağda dışı altın rengi alana dek pişiriyoruz asla fazla
kızartmıyoruz.

Güveç tenceremizin alt kısmına patateslerin yarısını diziyoruz
Üzerine köfteleri ve sivri biberleri bütün olarak dizip, dilimlenmiş domatesleri yerleştirip en üst kısma patateslerin kalanlarını yerleştiriyoruz.

Ayrı bir tavada az sıvıyağ koyduğumuz tavada biber ve domates salçasını iyice kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan salçayı yemeğimizin üzerine yayıp yemek harcının hafif üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
Ocakta yaklaşık 20-25 dk orta Ateş'te pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...