25 Eylül 2015 Cuma

KİLİS TAVA

Öncelikle siz değerli takipçilerimin Kurban Bayram'ını canı gönülden kutluyorum.sofralarımız bolluk bereketle kurulsun,ağız tadı ve huzur hanelerimizden hiç eksik olmasın.

Bayram sofraları denilince kalabalık bir aile sofrası,mutlu sohbetler ve tabiki geleneksel ve lezzeti bol yemeklerimiz akla gelir.

Kurban Bayram'ında genellikle ilk akla gelen lezzet "kavurma"olsa da biz bu bayram bir değişiklik yapıp Kilis tava yapmaya karar verdik.bugüne kadar neden denememişim diye her lokmasını yerken kendime sormaktan kendimi alamadım.yöresel lezzetlerimizi ve mutfağımızı hiç bir lezzete değişmem.Nasıl lezzetli ve mis gibi kokuyor pişerken denemeniz ve yapmanız gereken bir lezzet inanın pişman olmayacaksınız.

Kağıt kalem hazırsa malzeme listesine geçiyorum...

MALZEMELER

500 gr orta yağlı kıyma
1adet kuru soğan 
3-4 adet sivri biber 
1adet domates 
3 diş sarımsak 
1 adet kırmızı kapya biberi 
1yemek kaşığı biber salçası (ben acı tercih ettim)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,karabiber 
Üzerini süslemek için domates soğan ve biber dilimleri
Tabanı için patlıcan dilimleri

Kıymayı bir yoğurma kabına alalım 
İçine ince kıyılmış soğanı sarımsağı yeşil ve kırmızı biberi koyalım 
Tuzu karabiberi ve zeytinyağını ekleyerek yoğuralım
Orta boy fırın tepsisini sıvı yağ ile yağladıktan sonra ince dilimlenmiş patlıcanları dizelim 
Üzerine yoğurulan kıymalı harcı döküp elimizle bastırarak tepsiye yayalım
Bir bıçak yardımıyla kıymalı harcın üst kısmına çok bastırmadan pizza dilimleri çizelim 
Üst kısmını domates biber ve soğan dilimleriyle süsleyip 200 dereceli fırına tepsisiyi folyo ile kapatıp 40 dek pişirelim
Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp fırının üst kısmında üzeri kızaracak şekilde pişirelim
Kilis tavamız servise hazır deneyen ve beğenen tüm sevdiklerime afiyet olsun...



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...