21 Eylül 2015 Pazartesi

MEYVELI YAŞ PASTA



Yaz ayının rehavetinden blog yazamaz oldum.sizlerle lezzetli tariflerle buluşmak beni mutlu ediyor.yavaş yavaş hava sonbaharın serin günlerine bırakmışken mevsimi artık kolları sıvama zamanı lezzete Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Bu nefis pastayı aslında Ramazan Ayında yapmıştım.vakitsizlik ve biraz tembellikten ihmal ettiğim bloğuma şimdi ekliyorum.tarif o kadar hafif ki burada önemli olan kremasındaki gizli lezzet.sünger gibi yumuşacık bir pandispanya ile buluştuğunda yemeye doyamıyacaksınız.kağıt kalem hazırsa tarife geçebiliriz...

Pandispanya tarifi için kekler ve pastalar bölümünden tarife bakabilirsiniz...

Leziz krema için gerekli olan malzemeler;

200 ml Sıvı krema 
1yemek kaşığı toz beyaz kahve kreması
1 yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
1paket toz vanilya ve limon kabuğu rendesi

Ara katları ve üzerinde için;
Frambuaz 
Şeftali
Çilek
Muz

Yumurta ve şekeri beyazlaşınca kadar iyice çırpalım

Unu,nişastayı,sütü,kremayı kahve kremasına ekleyip çırpmaya devam edelim

Bir sos tenceresinde krema göz göz olana dek pişirelim

En son içine limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı soğuması için dolaba alalım

Tarifine göre pişen leziz pandispanyayı 2 veya 3 kat keselim

Damak tadınıza göre istediğiniz meyve suyu yada benim yaptığım gibi şekerli sütle ıslatalım 

Soğumuş olan kremayı pandispanyanın bir katına sürüp meyve parçalarını dizelim ve öteki pandispanya katıyla üstünü kapatalım

Katlandırdığımız pastamızın üstünü ve çevresini yine aynı kremamızla sıvayalım 

Üzerini meyvelerle süsleyip buzdolabında en az 2 saat bekletelim.

Lezzetli ve çok hafif pastamız servise hazır afiyet bal olsun sizlere :))



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...