Bu nefis pastayı aslında Ramazan Ayında yapmıştım.vakitsizlik ve biraz tembellikten ihmal ettiğim bloğuma şimdi ekliyorum.tarif o kadar hafif ki burada önemli olan kremasındaki gizli lezzet.sünger gibi yumuşacık bir pandispanya ile buluştuğunda yemeye doyamıyacaksınız.kağıt kalem hazırsa tarife geçebiliriz...
Pandispanya tarifi için kekler ve pastalar bölümünden tarife bakabilirsiniz...
Leziz krema için gerekli olan malzemeler;
200 ml Sıvı krema
1yemek kaşığı toz beyaz kahve kreması
1 yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
1paket toz vanilya ve limon kabuğu rendesi
Ara katları ve üzerinde için;
Frambuaz
Şeftali
Çilek
Muz
Yumurta ve şekeri beyazlaşınca kadar iyice çırpalım
Unu,nişastayı,sütü,kremayı kahve kremasına ekleyip çırpmaya devam edelim
Bir sos tenceresinde krema göz göz olana dek pişirelim
En son içine limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı soğuması için dolaba alalım
Tarifine göre pişen leziz pandispanyayı 2 veya 3 kat keselim
Damak tadınıza göre istediğiniz meyve suyu yada benim yaptığım gibi şekerli sütle ıslatalım
Soğumuş olan kremayı pandispanyanın bir katına sürüp meyve parçalarını dizelim ve öteki pandispanya katıyla üstünü kapatalım
Katlandırdığımız pastamızın üstünü ve çevresini yine aynı kremamızla sıvayalım
Üzerini meyvelerle süsleyip buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
Lezzetli ve çok hafif pastamız servise hazır afiyet bal olsun sizlere :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder