1 Mayıs 2014 Perşembe

VİŞNELİ CHEESECAKE

 bugün ile beraber tam bir ay olmuş tarif paylaşmayalı...sorumluluklar birden fazla olunca bu ara biraz fazla ihmal ettim sizleri.
neyse ki yoğunluk azaldı tekrar buradayım :))

mutfakta geçen her dakika benim için çok kıymetlidir ve geçen zaman en kaliteli geçirdiğim zamanlardır.üretmeyi ve paylaşmayı seven her kadın mutfakta kendini daha mutlu hisseder.

bu bir aylık zamanda sanmayın ki lezzet denemelerim olmadı hepsi çok güzellerdi ama dediğim gibi yoğunluktan ya resimlerini çekmeye fırsatım olmadı yada hemen tüketildi :)

cheesecake yapmayalı bir hayli olmuş çok özlendi ve ısrar edildi :)) pişti ve dilimler bitmeden fotoğraf çekmeyi başardım...

tarife gelirsek mutlaka denemelisiniz leziz ve enfes vişneli ilk denenmem ve sonuç mükemmel :))

TABAN MALZEMELERİ

1.5 PAKET ETİ BURÇAK BİSKÜVİ
100 GR TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YARIM ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

KREMA MALZEMELERİ

3 KUTU 200 GRLIK BEYAZ KREM PEYNİR YADA LABNE PEYNİRİ
1 KUTU 200ML LİK SIVI KREMA
4 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
VANİLYA

VİŞNE SOSU MALZEMELERİ

500GR VİŞNE
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA

1. AŞAMA

bisküvileri ister rondodan un haline gelene kadar iyice çekeleim
içine tozşekeri,tarçını ve oda ısısında yumuşamış tereyağını da ekleyip rondoyu tekrar çalıştırıp tüm malzemenin birbiriyle özleşmesini sağlayalım
26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir yükseklikte elimizle bastırarak yayalım
fırınımızı 170 derecede ısıtıp tabanı 20 dk fırının orta gözünde üzeri pembeleşinceye kadar pişirip soğutalım

2. AŞAMA

derin bir çırpma kabının içine oda ısısına gelmiş krema ve krem peyniri mikser yardımıyla iyice karıştırıp malzemeyi bütünleştirelim
ardından yine oda ısısına gelmiş yumurtaları peynirli harca hepsini birden değil tek tek karıştırarak ekliyelim
unu,şekeri ve vanilyayı da ekleyip bütün malzemeyi çırptıktan sonra hazırladığımız pişirdiğimiz cheesecake tabanımızın üstüne dökelim.fırınımızı 160 dereceye ayarlıyoruz ve fırınımızın içine ısıya dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırının alt kısmına koyuyoruz.bu su fırın içinde buharıyla nemli bir ortam yaratıp kekimizin üstünü çatlatmadan kusursuz bir şekilde pişmesini sağlıyor
yaklaşık 45 dk 160 derecede kekin üstü hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz


pişen keki oda ısısına getiriyoruz...

3. AŞAMA

vişneleri bir sos tenceresine alıp,şekeride ilave edip orta ateşte kaynatmaya başlıyoruz.kaynama işlemini 5 dk devam ediyoruz.

nişastayı yarım çaybardağı suyla eritip kaynayan sosa ilave ediyoruz.
jölemsi kıvama gelince bir kenara alıp ılınmasını bekliyoruz

4. AŞAMA

oda ısısna gelen kekin üzerine ılınan vişneli sosu gezdirip buzdolabında en az 6 saat bekletip iyice soğuduğunda servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN...SEVGİYLE KALIN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...