27 Mayıs 2014 Salı

PEYNİRLİ PATLICAN SARMA

havaların yavaş yavaş ısınıp yaz sebzelerinin güzel yüzünü gösterdiği bugünlerde güzellik, lezzet sofralarımıza da yansıyor.

manavlar,semt pazarlarının önünden geçerken taze ürünlerin kokusu lezzete davet ediyor.
yaz aylarında mutfağımda en çok patlıcan tüketilir. mis gibi musakkası,lezzetli mi lezzetli karnıyarığı,salatası  ve sayamadığım bir çok lezzet çeşidi.

peynirli sarmasını hep görürdüm bir türlü fırsat olmamıştı nasip bu zamana yapmış oldum bakalım beğenicekmisiniz...

MALZEMELER
2 ADET KEMER PATLICAN
300 GR EZİNE PEYNİRİ
5-6 CEVİZ İÇİ
TOZ KIRMIZI BİBER,KARABİBER
KIZARTMA İÇİN ZEYTİNYAĞ
SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ VE DOMATES

patlıcanları kabuklarının soymadan uzun ince dilimler halinde böldükten sonra bol tuzlu suda en az 1 saat bekletiyoruz

suda bekleyen patlıcanları yıkayıp temiz bir bezle kuruluyoruz

geniş bir tava içine zeytinyağını iyice kızdırıp patlıcan dilimlerinin her iki yanı iyice renk alana kadar kızartıyoruz.

kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağın içine alıp soğumaya bırakıyoruz.

bir kabın içine peyniri iyice ufalayıp peynirin içine sırasıyla karabiber, kırmızı tozbiber ve ince çekilmiş ceviz içini de koyup iyice harmanlıyoruz.

patlıcan dilimini uzunlamasına tezgaha serip peynirli harçtan patlıcanın en üst noktasına biraz koyup yuvarlayarak sarıyoruz. bu işlemi bütün patlıcan dilimlerine uyguluyoruz.

servis tabağına dizdiğimiz patlıcan sarmalarını maydonoz dalları ve domatesle süslüyoruz.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...