18 Ağustos 2012 Cumartesi

UN HELVASI


bugün ramazan ayının son günü ve bayramın arefesi tüm takipçilerimin şimdiden ramazan bayramını kutlarım.. ağıztadıyla bol tatlılı sağlıklı huzurlu bayram geçirmenizi dilerim
bu tarifimi kadir gecesi yapmıştım aslında ama araya yoğunluk girince sizlerle paylaşamadım umarım tarifimi beğenirsiniz sizlere sonsuz sevgilerimi sunup tarifime geçiyorum

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SÜT
175 GR TEREYAĞ
DOLMALIK FISTIK
TARÇIN

sütü ve şekeri bir sos tenceresine alıp ocağın üstünde kısık ateşte kaynatıp şerbeti hazır hale getirelim
bir yandan ayrı bir tencerede eriyen tereyağına dolmalık fıstıkları ekleyip kavuralım..
kavrulan fıstıkların üzerine unu ilave edip un iyice pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim
hali hazırda kaynattığımız şerbeti kavrulan una azar azar ekleyip hızlıca karıştıralım
ocağın altını kapatıp yaklaşık 15 dk helvamızı demlemeye bırakalım
helvamızı bir kaşık yardımıyla şekillendirerek üzerine toz tarçın ekleyip servis edelim

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...