13 Ağustos 2012 Pazartesi

PATLICAN SİLKMESİ


yazın en sevdiğim yemeklerinde biridir patlıcan silkmesi... biz izmirlilerin mutfağından eksik olmayan bir lezzettir.hem çok hafif hem çok leziz. hele ki piştikten sonra bir gece buzdolabında dinlensin değmeyin lezzetine...birde hafif acılı olmalı acı severler böyle deneyebilirler.

MALZEMELER
4 ADET PATLICAN
6 ADET SİVRİ BİBER
3 ADET SOĞAN
BİR BAŞ SARIMSAK
4 ADET DOMATES
MAYDONOZ
ZEYTİNYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp küçük küpler halinde kesip 30 dk kadar bol tuzlu ve limonlu suda bekletelim
tencerenin tabanına doğranmış soğanı,sarmısağı dilim dilim dizelim
yarım parmak kalınlığında kestiğimiz biberleri de soğanların üsüne dizelim
acısı çıkan patlıcanların suyunu sıkıp bibererin üstüne yayalım
en üst kısma küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri gezdirip tuzu şekeri ve zeytinyağını gezdirip kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirelim
pişen yemeğimizi servis tabağına alıp soğuttuktan sonra üzerine bolca ince kıyılmış maydonozu gezdirip servise hazır hale getirelim

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...