18 Ağustos 2012 Cumartesi
ETLİ YAPRAK SARMA
bayram yemekleri arasında favoridir,mutfağımızın en nadide lezzetidir sarma...misafir geldiğinde,çay sohbetlerinde,pikniklerde olmazsa olmazdır :)) bende etli yaprak sardım ve sizlerle paylaşmak istedim...hadi bakalım bayram sofrasına yapın bu tarifi hem sofranız hem mideniz şenlensin :)))
MALZEMELER
TAZE ASMA YAPRAĞI (ufaklarından çok lezzeli oluyor)
300 GR DANA KIYMA
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET TAZE NANE
TUZ
KARABİBER
YARIM ÇAYBARDAĞI ZEYTİNYAĞ
ÜSTÜNE SULU SOS İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
1 TATLI KAŞIĞI SUMAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
SICAK SU
dolmamızın iç harcını hazırlamakla başlayalım
karıştırma kabına kıymayı,yıkanmış pirinçleri,rendelenmiş soğanı ve sarmısağı alalım üzerlerine baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım bütün lezzet aromaları iyice birbirleriyle özleşsin
ardından taze yeşilliklerimizi incecik kıyıp kabın içine alalım ve zeytinyağını gezdirip bir daha yoğuralım
taze asma yapraklarını kaynayan suda bir iki dakika yumuşatıp bir kapta soğumaya bırakalım
yapraklarımızı çok sıkı sarmadan saralım ve tencremize dizelim
bütün yaprakları sardıktan sonra üzerine gezdireceğimiz sulu sosumuzu hazırlayalım
cam bir kasenin içine salçayı,nar ekşisini sumağı tereyağını koyup üzerine sıcak su ekleyip iyice karıştıralım
karışan sosu sarmalarımızın üzerini çok hafif geçecek şekilde gezdirelim
sarmaları kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirelim
AFİYET OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder