9 Haziran 2012 Cumartesi

REYHANLI BULGUR PİLAVI

   
reyhanın ferahlatan bir aroması var baharda ve yaz aylarında mutlaka domates yoğunluklu salatalarımda olmazsa olmazımdır.bulgur pilavında da bol domates severim ve demlenirken kıvamını hafif sulu bırakırım ki lezzetine lezzet katsın :)
bulguru pişirirken içine bir kaç dal reyhan koydum ve sonuç muhteşem
piştikten sonra servis yaparkende ince kıyılmış reyhanla servis etmenizi öneririm yanına da bir bardak buz gibi bol naneli ayran ohhhh bundan güzel öğlen menüsü olamaz :)))

şimdi gelelim pilavımızın tarifine şimdiden yapan ve deneyen herkeze afiyet olsun diyorum :)

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ADET SİVRİ BİBER
4 ADET RENDELENMİŞ DOMATES
1 ORTABOY SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 DAL TAZE KEKİK
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
YARIM DEMET TAZE REYHAN
5-6 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

HAZIRLANIŞI
pilav tenceremize zeytinyağ ve tereyağımızı alıp hafif yağlar ısınınca içine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup kavurmaya başlayalım
hafif kavrulan soğanlara iri halkalar şeklinde doğranmış biberlerimiz de ekleyerek kavurma işlemine devam edelim
kavrulan soğan ve bibere salçamızı ekleyip kokusu çıkana dek kavuralım
bu harca rendelenmiş domatesleri de ekleyip ardından tuz karabiber kuru nane ince kıyılmış sarımsak kekik ve ince kıyılmış taze reyhanımıza koyup domatesin çiğ kokusu gidene kadar koyu bir sos kıvamına getirelim
 pişen domatesli harca artık bulgurumuzu ekleyebiliriz
bulgur ve domatesli biberli harç birbiriyle iyice özleşene dek karıştırdıktan sonra üzerine bir subardağı kadar sıcak su ekleyip pilavı pişmeye alalım

ara ara bulgurların dirililini kontrol edip sıcak su ilavesi yapalım
pişen pilavımızı servis tabağına alıp üzerine yine kıyılmış bol taze reyhan serpelim

AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...