24 Haziran 2012 Pazar

PATLICAN MUSAKKA


yaz sıcağı ne kadar kavurucu ve bunaltıcı olsa da yaz lezzetlerinden bazıları vardır ki pişirmesi ne kadar meşakkatli olursa olsun yapım aşamasınada yeme aşamasına da katlanılıtyor :))

işte musakka da öyle birşey...insan yanındaki bol naneli cacığı ve miss kokulu pilavıyla düşledimi musakkayı o mutfağın hararetinede katlanılıyor illaki :)) 

evde patlıcanı olanlar akşam yemeği olarak düşünsün derim bizde masaya geldi ve sadece bu resimdeki dilim kaldı zor kurtardım blog resmi için :)) şimdi gelelim tarifimize yapan ve deneyen herkeze şimdiden afiyetler olsun diyorum :)))

MALZEMELER

2 ADET İRİ BOSTAN PATLICAN
350 GR DANA KIYMA
2 ADET SOĞAN
3 ADET DOMATES
5-6 ADET SİVRİ BİBER
8 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

HAZIRLANIŞI

Bostan patlıcanları 2 cm kalınlığında halka şeklinde dilimleyelim

Derin tavamızda arkalı önlü patlıcanları ve biberleri iyice kızartalım

Kızaran patlıcanlarımızı ve biberlerimizi yuvarlak ısıya dayanıklı cam tepsiye alalım

Farklı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı ve kıymamızı ve az sıvıyağımızı alıp kavurmaya başlayalım

İyice kavrulan soğan ve kıymaya salçamızı ilave edip salçanın kokusu çıkana dek kavuralım tuzu karabiberi ekleyip kıymalı harca birde 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kıymalı harcı yaklaşık 5 dk ocakta kısık ateşte kıvama getirelim

En altta patlıcanları dizip toz şekerimizi patlıcanların üzerine serpelim
Ardından küp küp doğradığımız domateslerimizi,iri kesilmiş sarımsaklarımızı aralıklarla serpelim,biberleri de dizip en üste kıymalı harcı da gezdirip  175 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirelim

servise hazır olan musakkamızın yanına güzel bir cacık yakışır :))

AFİYET OLSUN :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...