24 Haziran 2012 Pazar

DANA ETLİ ARPA ŞEHRİYE RİSSOTTO



mutfağa girilip ve ani karar verilmiş bir lezzet bu :)) bayılıyorum bu yönüme evdeki bütün malzemeyi bir araya toplayıp güzel lezzetler ortaya çıkarmak hoşuma gidiyor :)) rissotto bir italyan lezzetidir arborio cinsi bol nişastalı pirinç türüyle yapılır ama internette gezinirken arpa şehriyeyle yapıldığını gördüm bende kendi tarifimde taze baharatlar  ve kars gravyeri kullandım... sonuçç lezzeti bol muhteşem bir yemek ortaya çıktı. gelelim bu nefis risottonun yapımına :)))

MALZEMELER

1 DİLİM DANA BONFİLE
1 SU BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
YARIM SU BARDAĞI KARS GRAVYERİ(PEYNİR SEÇİMİ SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ)
1 ADET SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ KARABİBER
1 DAL TAZE KEKİK
1 DAL BİBERİYE
TAZE ÇEKİLMİŞ KARABİBER
TUZ
TAZE HAZIRLANMIŞ ET SUYU

YAPILIŞI
ilk önce arpa şehriyelerimizi kuru ısınmış bir tencerede renkleri hafif kahverengileşecek şekilde kavurup bir kenara alalım
başka bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını eritip ince doğranmış dana bonfileyi suyunu çekene dek yağda döndürelim
etimize yemeklik doğranmış soğanımızı da ilave edip soteliyoruz
tuzu karabiberi ve taze baharatları,ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip arpa şehriyeleride ekliyoruz ve hafif soteledikten sonra taze hazırladığımız et suyunu azar azar şehriyeler yumuşayana dek ekleyip karıştırarak pişiriyoruz
arpaşehriyeler pişince içine rendelenmiş peyniri ilave edip sıcak sıcak servis ediyoruz

AFİYET OLSUN :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...