yine hafif ve lezzetli bir tatlıyla sizlerleyim.kızım bu tatlıyı çok seviyor ne zaman canı tatlı istese bunu yapıyorum bu sefer daha değişik bir şekilde sunum yaptım böğürtlen sos ile... hafif mayhoş sos sütlü tatlıyla buluşunca çok leziz bir tat ortaya çıktı
bakalım tarifi verdiğimde sizde beğenicekmisiniz :))
MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
100 GR TEREYAĞ
2 DİŞ DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI
1 YEMEK KAŞIĞI DAMLA SAKIZI MACUNU
1 PAKET VANİLYA
BÖĞÜRTLEN SOS İÇİN;
100 GR BÖĞÜRTLEN
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KADAR NİŞASTA
1.5 ÇAY BARDAĞI SU
HAZIRLANIŞI
Tenceremize tereyağımızı alıp hafif ateşte eritelim
ardından unu ekleyerek unun kokusu çıkana dek kavuralım
hafif kavrulan una şekeri, sütü damlasakızını ve damlasakızı macununu ilave edelim
muhallebiyi göz göz kaynayana dek pişirelim
kaynayan muhallebiye vanilyayı ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan muhallebimizi alalım
eğer muhallebide topaklar oluşmuşsa 5 dk kadar blendırdan geçirelim
ister kare şeklinde bir cam kaba istersenizde küçük kaselere muhallebimizi dökelim ve en az 3 saat buz dolabında soğutalım
şimdi böğürtlen sosu hazırlayalım
böğürtlenleri ve şekeri ufak bir tencereye alalım ve şeker eriyene dek kaynatalım
eriyen şekere nişastayı ve suyu ekleyelim ve kaynatmaya devam edelim
sos kıvam alınca sosu blendırdan geçirelim ve soğumaya bırakalım
dolaptan çıkardığımız muhallebimizin üzerine böğürtlen sosu gezdirip servis edelim
NOT
ben muhallebimi nescafe fincanlarına aktarıp soğuttum ve dekoratif bir şekilde sundum.. özel ikram davetlerinizde sizde böyle yapabilirsiniz :))
AFİYET OLSUN BLOG SEVERLER :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder