15 Mart 2012 Perşembe

BÖĞÜRTLEN SOSLU DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


yine hafif ve lezzetli bir tatlıyla sizlerleyim.kızım bu tatlıyı çok seviyor ne zaman canı tatlı istese bunu yapıyorum bu sefer daha değişik bir şekilde sunum yaptım böğürtlen sos ile...  hafif mayhoş sos sütlü tatlıyla buluşunca çok leziz bir tat ortaya çıktı

bakalım tarifi verdiğimde sizde beğenicekmisiniz :))

MALZEMELER

1 LİTRE SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
100 GR TEREYAĞ
2 DİŞ DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI
1 YEMEK KAŞIĞI DAMLA SAKIZI MACUNU
1 PAKET VANİLYA

BÖĞÜRTLEN SOS İÇİN;
100 GR BÖĞÜRTLEN
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KADAR NİŞASTA
1.5 ÇAY BARDAĞI SU

HAZIRLANIŞI

Tenceremize tereyağımızı alıp hafif ateşte eritelim
ardından unu ekleyerek unun kokusu çıkana dek kavuralım
hafif kavrulan una şekeri,  sütü  damlasakızını ve damlasakızı macununu ilave edelim
muhallebiyi göz göz kaynayana dek pişirelim
kaynayan muhallebiye vanilyayı ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan muhallebimizi alalım
eğer muhallebide topaklar oluşmuşsa 5 dk kadar blendırdan geçirelim

ister kare şeklinde bir cam kaba istersenizde küçük kaselere muhallebimizi dökelim ve en az 3 saat buz dolabında soğutalım

şimdi böğürtlen sosu hazırlayalım

böğürtlenleri ve şekeri ufak bir tencereye alalım ve şeker eriyene dek kaynatalım
eriyen şekere nişastayı ve suyu ekleyelim ve kaynatmaya devam edelim
sos kıvam alınca sosu blendırdan geçirelim ve soğumaya bırakalım

dolaptan çıkardığımız muhallebimizin üzerine böğürtlen sosu gezdirip servis edelim


NOT

ben muhallebimi nescafe fincanlarına aktarıp soğuttum ve dekoratif bir şekilde sundum.. özel ikram davetlerinizde sizde böyle yapabilirsiniz :))

AFİYET OLSUN BLOG SEVERLER :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...