kışın en iyi ilacım soframın baştacı tarhanam
anneciğimin kokusu gelir kaynayıp dumanını koklarken pişerken beni götürür İZMİR'E
tarhananın üzerine daha çok şey konuşulur anlatılır ama her ima'm yine TARHANA aşkına çıkar...
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 DİŞ SARIMSAK
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ TARHANA
3 SU BARDAĞI SU
TUZ
KARABİBER
ÜZERİ İÇİN TAZE NANE
YAPILIŞI
tencereye zeytinyağını koyup salçayıda ekleyip salçanın konusu çıkana dek kavuralım
sarımsakları incecik rendeleyip kavrulan salçaya ekleyelim tuzunuda ilave edelim
yavaş yavaş suyu ve sütü ekleyip toz tarhanayı da koyduktan sonra topaklar oluşmayacak şekilde kaynayana kadar karıştıralım
pişen tarhanamızı kaselere aldıktan sonra üzerini kıyılmış taze naneyle servis ediyoruz
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder