19 Şubat 2012 Pazar
PANCAR KAVURMA
MALZEMELER
4 adet ortaboy pancar ve yaprakları
1 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz karabiber
süslemek için;
sarımsaklı yoğurt ve maydonoz yaprakları
HAZIRLANIŞI
Pancarlarımızı sap ve kök kısmından güzelce ayırıp,kök kısımlarını soyarak haşlamaya,sap ve yaprak kısımlarını ince ince kıyarak kavurmaya hazır hale getirelim
tavamıza soğanlarımızı kıyıp zeytinyağında kavuralım
kavrulan soğanlara pancar yapraklarını ve saplarını ekleyerek kavurmaya devam edelim...ta ki sap kısımları yumuşayana kadar çok kısık ateşte...
haşlanan pancar köklerini minik küpler halinde kesip kavrulan harca ilave edip bir süre daha kavurmaya devam edelim tuzu ve karabiberi ekleyelim ve bir iki çevirdikten sonra kavrulan harcı ateşten alalım...
pancar kavurmamızı servis tabağına alalım ister sade ister sarımsaklı yoğurtla üzerini maydonoz yapraklarıyla süsleyip servis edelim...
HERKEZE AFİYET OLSUN :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder