20 Şubat 2012 Pazartesi

FIRINDA BİBERİYE SOSLU ÇUPRA


Güzel bir haftasonu tatiline başlarken dostlarla balık keyfi yapmak şahaneydi..kış boyunca genelde istavrit,tekir,hamsi,barbun tercihimizdi balıktan yana..bu hafta bir değişiklik yapıp levrek ve çupradan yana yaptık tercihimizi iyiki de yapmışız :))) bu güzel marinasyonla hazırlanan balıklar çok lezzetli ve şahane oldu.ben mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum biberiyenin hoş bir aroması var balığın lezzetine lezzet katıyor..şimdi sıra tarifte bakalım beğenicekmisiniz :))

MALZEMELER

1 adet çupra
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
tuz karabiber
bir dal taze biberiye
zeytinyağ

HAZIRLANIŞI

balığımızı marine ediceğimiz kabımıza alalım...
zeytinyağ,biberiye, tuz ve karabiberi balığın üzerine gezdirdikten sonra her yerini marine edip 1 saat bekletelim

bekleyen balıklarımızın karın bölgesine halka şeklinde doğradığımız soğanı,dilim şeklinde kestiğimiz sarımsakları,dal halindeki biberiyemizi koyup az zeytinyağda gezdirerek bağığı karın kısmını kapatalım....

220 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim...

bu güzel sofranın ardından dostum bernanın hazırlamış olduğu muhallebili kadayıf çok güzel gitti.
çok güzel bir haftasonuydu dostlarıma teşekkürler :)) tarifimi deneyen harkeze afiyet olsun :))



 
veeee.bu güzel balıkların ardından yapılan tekne gezisi :))haftasonu ortaköy bir başkaydı :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...