7 Kasım 2011 Pazartesi

MANTI


MALZEMELER
1 YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
2 SU BARDAĞI YOĞURT
4 DİŞ SARIMSAK
İÇİ İÇİN
300 GR KIYMA
1 KURU SOĞAN RENDESİ
BİR TUTAM KIYILMIŞ MAYDONOZ
TUZ KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

                                                            HAZIRLANIŞI

UNDAN BİRAZ KARIŞTIRMA KABINA ALIP ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNE AÇALIM,İÇİNE TUZUNU, YOĞURDU,YUMURTAYI,SODAYI VE SİRKEYİ EKLEYİP YOĞURMAYA BAŞLAYALIM

ELE YAPIŞMAYAN BİR KIVAM ELDE ETTİĞİMİZDE YUVARLAYIP BEZELERE AYIRALIM
HAMURU YARIM SAAT DİNLENDİRELİM

DİNLENEN HAMURU ÇOK İNCE OLMADAN OKLAVAMIZLA AÇALIM
AÇILAN BEZELERİ KÜÇÜK KARELERE BÖLÜP İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ KIYMALI HARCIMIZDAN AZAR AZAR PAY EDELİM
İSTER BOHÇA ŞEKLİNDE İSTER BENİM YAPTIĞIM GİBİ MANTILARIMIZI KAPATALIM
BOL SU KAYNATTIĞIMIZ TENCEREMİZE TUZ VE AZ SIVIYAĞ KOYUP MANTILARIMIZI HAŞLAMAYA BAŞLIYALIM

HAŞLANAN MANTILARI SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDU GEZDİRELİM

ÜZERİNE PULBİBER VE TEREYAĞI YAKIP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...