7 Kasım 2011 Pazartesi

YAYLA ÇORBASI



MALZEMELER

2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 YUMURTANIN SARISI
1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
750 ML ET SUYU
YARIM LİMON SUYU
TUZ

ÜZERİ İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE

HAZIRLANIŞI

ET SUYUMUZU TENCEREMİZE ALALIM KAYNATMAYA BAŞLIYALIM
KAYNAYAN SUYA PİRİNÇLERİMİZİ ATIP,TUZUMUZU İLAVE EDİP  PİRİNÇLER YUMUŞAYANA KADAR  KAYNAMAYA BIRAKALIM

BİR KASENİN İÇİNDE YOĞURDU,LİMONSUYUNU,UNU,YUMURTAYI BİRBİRLERİYLE ÖZLEŞENE DEK ÇIRPALIM
KAYNAYAN ET SUYUMUZDAN BİR KEPÇE ALIP YOĞURTLU KARIŞIMIMIZI ILITIYORUZ AKSİ TAKTİRDE ÇORBAMIZ KESİLİR HİÇ HOŞ OLMAZ
 YOĞURTLU KARIŞIMI TENCEREYE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK GÖZ GÖZ KAYNAYANA KADAR ÇORBAMIZI HIZLA KARIŞTIRIYORUZ

ÇORBAMIZIN ÜZREİNE TEREYAĞINI VE KURUNANEYİ YAKIP ÇORBAMIZA GEZDİRİYORUZ

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...