7 Kasım 2011 Pazartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI


KIŞIN İÇİMİZİ ISITAN TATLILARIN EN GÜZELLERİNDEN BİRİDİR İRMİK HELVASI.ÖZELLİKLE BALIK MENÜSÜNÜN ARDINDAN EN ÇOK ARANAN TATLI ÇEŞİDİDİR.BU TARİFTE HELVAYI EN HAFİF HALİYLE DONDURMAYLA HAZIRLAYACAĞIZ DENEYİP YAPAN HERKEZE ŞİMDİDEN HAFİYET OLSUN :)

MALZEMELER

1,5 SU BARDAĞI İRMİK
2 PAKET DOLMALIK FISTIK
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1.5 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER

İÇİ İÇİN
KAYMAKLI DONDURMA

HAZIRLANIŞI
DOLMALIK FISTIKLARIMIZI KAVURMAK İÇİN TENCEREMİZE ALALIM RENKLERİ DÖNENE KADAR KAVURALIM.
FISTIKLARIN ÜZERİNE İRMİĞİMİZİ EKLEYİP İRMİK KAHVERENGİLEŞİNCEYE KADAR KAVURMAYA DEVAM EDELİM
İRMİK KAHVERENGİLEŞİNCE İÇİNE TEREYAĞIMIZI İLAVE EDİP TEREYAĞINI ERİTELİM

AYRI BİR YERDE SÜTÜ VE ŞEKERİ ERİTİP KAYNATALIM
KAVRULAN İRMİK HELVAMIZA SÜTLÜ ŞERBETİ YAVAŞÇA DÖKMEYE BAŞLAYALIM
ŞERBETİ KARIŞTIRARAK İLAVE ETTİKTEN SONRA  BİR İKİ TAŞIM KAYNATIP OCAĞIN ALTINI KAPATALIM
TENCEREMİZİN KAPAĞINI KAPATIP HELVANIN KENDİNİ ÇEKMESİNİ BEKLEYELİM

BİR SERVİS KASESİNE SICAK HELVADAN BİRAZ KOYALIM ÜZERİNE KAYMAKLI DONDURMADAN KOYALIM VE TEKRAR HELVADAN KOYALIM
DÜZ BİR SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM
                                                              AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...