4 Ekim 2011 Salı

SEBZELİ KARNIBAHAR (GÜZ GÜZELİ)



ŞU GÜNLERDE SONBAHARIN GELMESİYLE NİHAYET KIŞ SEBZELERİNİ TATMAYA BAŞLADIK.BUNLARIN ARASINDA EN SEVDİĞİM HİÇ KUŞKUSUZ KARNIBAHARDIR....KIZATMASI, HAŞLAMA SALATASI ,ÇORBASI GİBİ ÇEŞİTLERİNİN YANI SIRA BİZİM EVDE EN ÇOK PİŞEN ÇEŞİDİ SULU YEMEĞİDİR.GENELDE KIYMALISI MAKBULDÜR AMA BEN ŞİMDİKİ TARİFİMDE DAHA DEĞİŞİK VE DİĞER ÇEŞİTLERİNDEN DAHA ENFES BİR LEZZETE SAHİP OLAN TARİFİNİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.BU YEMEĞE EN ÇOK ÇOCUKLAR BAYILACAK BUNA EMİNİM .DENEMEK VE TATMAK İSTEYENLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN


MALZEMELER

1 ADET ORTA BÜYÜKLÜĞÜNDE KARNABAHAR
1 BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
2 ADET ORTABOY PATATES
1 AVUÇ KIRMIZI MERCİMEK
1 AVUÇ HAŞLANMIŞ NOHUT
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES VEYA BİBER SALÇASI
YETERİ KADAR TUZ ,KARA BİBER
ZEYTİNYAĞ
DEFNE YAPRAĞI


HAZIRLANIŞI

TENCEREMİZE KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI ALIP ZEYTİNYAĞINDA KAVURALIM.SOĞANLAR KAVRULURKEN İRİ DİLİMLER HALİNDE DOĞRADIĞIMIZ HAVUCUMUZU DA EKLEYİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDELİM.PATATESLERİMİZİ DE İRİ KÜP HALİNDE DOĞRAYIP SOĞAN VE HAVUCA EKLEYEREK BİRAZ DAHA KAVURALIM.SALÇAMIZI İLAVE EDELİM VE KOKUSU ÇIKANA DEK BU HARÇLA KAVURALIM.
BU SIRADA 3 SU BARDAĞINA YAKIN KAYNAR SUYUMUZU KAVRULAN HARCIN ÜSTÜNE İLAVE EDİP BİR TAŞIM KAYNATALIM
ÇİÇEK ÇİÇEK AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ KARNIBAHARLARI TENCEREMİZE ALALIM ARDINDAN KIRMIZI MERCİMEĞİMİZİ VE NOHUTUMUZU KOYALIM TUZU KARABİBERİ VE DEFNE YAPRAĞINI DA İLAVE EDİP SEBZELER YUMUŞAYANA DEK PİŞİRELİM.PİŞEN YEMEĞİMİZİ SERVİSE HAZIR HALE GETİRİP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SERVİS EDEBİLİRİZ
AFİYET OLSUN 
:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...