6 Ekim 2011 Perşembe

FESLEĞENLİ PEYNİRLİ SPAGETTİ


MALZEMELER

1 PAKET SPAGETTİ MAKARNA
1 SU BARDAĞI İSTEDİĞİNİZ TÜRDEN PEYNİR
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYA+1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
YARIM DEMET TAZE FESLEĞEN
TUZ VE KARA BİBER

HAZIRLANIŞI

2 LİTRE KAYNAR SU HAZIRLADIĞIMIZ TENCEREYE SPAGETTİ MAKARNALARIMIZI KOYALIM,YETERLİ DERECEDE TUZU VE YAPIŞMAMASI İÇİN BİR MİKTAR SIVI YAĞ KOYALIM VE HAFİF SERT KALICAK ŞEKİLDE (ALDENTE) HAŞLAYALIM.MAKARNALARIMIZ HAŞLANIRKEN AYRI BİR TENCEYERE SÜTÜ TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞINI,KOYUP HAFİFTEN SOSU PİŞİRELİM.BU SOSUN İÇİNE PEYNİRİ VE İNCE KIYILMIŞ SARIMSAKLARI İLAVE EDELİM.HAŞLANAN MAKARNALARI BU SOSUN İÇİNE ALIP BİR GÜZEL KARIŞTIRALIM EN SON İNCE KIYDIĞIMIZ FESLEĞENİ EKLEYİP BİR DAHA KARIŞTIRALIM.SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ SPAGETTİMİZİ TAZE FESLEĞENLE SÜSLEYELİM...


KREMA AĞIR GELİYOR DİYENLER İÇİN GÜZEL BİR ÖNERİDİR SPAGETTİ SOSU
             
      AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...