MALZEMELER
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET MARGARİN (ODA ISISINDA YUMUŞAMIŞ)
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
ELMALI HARÇ İÇİN;
1 KG ELMA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 LİMONUN KABUĞU VE SUYU
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ARZU EDERSENİZ 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
HAZIRLANIŞI:
HAMUR YOĞURMA KABINA PUDRA ŞEKERİNİ,MARGARİNİ VE YUMURTAYI ALALIM
KREMA KIVAMINA GELENE DEK KARIŞTIRALIM
KARIŞAN BU HARCA UNUMUZU VE KABARTMA TOZUMUZU EKLEYİP ELE YAPIŞMAYAN BİR KIVAM ALANA KADAR YOĞURUYORUZ.YOĞURDUĞUMUZ HAMURU 30 DK BUZDOLABINDA DİNLENDİRİYORUZ
DİNLENEN HAMURUDAN BİRAZ KOPARIP ÜSTÜ İÇİN AYIRALIM VE BİR TART KALIBINA VEYA ISIYA DAYANIKLI FIRIN KABININ İÇİNE ALIP ZEMİNE BİR GÜZEL ELİMİZLE BASTIRIP EŞİT YÜKSEKLİKTE YAYALIM (BEN YUVARLAK BORCAM TEPSİ KULLANDIM)
KABUKLARINI SOYUP RENDELEDİĞİMİZ ELMALARIMIZI DERİN PİŞİRME TENCERESİNE ALIYORUZ
KISIK ATEŞTE ELMALAR SUYUNU SALARKEN SIRASIYLA LİMONU VE RENDELEMİŞ OLDUĞUMUZ KABUĞUNU,ŞEKERİ,TARÇINI,CEVİZİ VE İSTEĞE BAĞLI OLARAK 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR MARGARİNİ KOYUP YAKLAŞIK 10 DK KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN ELMALI HARC ILININCA HAMUR HARCININ ÜZERİNE GÜZELCE YAYIYORUZ
EN SON ÜZERİNE HAMURDAN AYITDIĞIMIZ PARÇAYI RENDELEYEREK ELMALI HARCIN ÜSTÜNE EŞİT ŞEKİLDE YAYIYORUZ
FIRINIMIZI 180 DERECEYE AYARLAYIP TARTIMIZI YAKLAŞIK 45 DK KADAR ALTI ÜSTÜ İYİCE KIZARANA DEK PİŞİRİYORUZ.PİŞEN TARTIMIZI SOĞUDUKTAN SONRA İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SERVİS EDEBİLİRİZ
AFİYET OLSUN : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder