TAVUK PAÇASI :)) BEN BU ÇORBAYA HASTA DİRİLTEN ÇORBASI DİYORUM.İÇİNDE ŞİFA,LEZZET, DOYUM NE İSTİYORSANIZ VAR...
MALZEMELER
300 GR TAVUK (BEN ÇORBALIK TAVUKTAN YAPTIM SİZ İSTEDİĞİNİZ ETİNDEN YAPABİLİRSİNİZ)
1LT SU
3 AVUÇ DOLUSU TEL ŞEHRİYE
TUZ KARABİBER
5-6 DİŞ SARIMSAK
MEYANESİ İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1,5 YEMEK KAŞIĞI UN
BİR LİMONUN SUYU
3 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
ÜZERİ İÇİN PUL BİBER
HAZIRLANIŞI
TENCEREMİZDE KAYNATTIĞIMIZ SUYUMUZA TAVUKLARIMIZI EKLEYİP ETLERİ PİŞENE DEK HAŞLIYORUZ
HAŞLANAN TAVUK PARÇALARINI BİR TABAĞA ALIP TENCERENİN İÇİNE TEL ŞEHRİYELERİMİZİ VE İNCE KIYDIĞIMIZ SARIMSAKLARI EKLEYİP ŞEHRİYELER YUMUŞAYANA DEK PİŞİRİYORUZ.
AYRI BİR YERDE ÇORBAMIZIN MEYANESİNİ HAZIRLAYALIM...
YOĞURDU, YUMURTAYI,LİMON SUYUNU,SİRKEYİ GÜZELCE ÇIRPALIM
KAYNAYAN ÇORBAMIZDAN BİR KEPÇE ALIP MEYANEMİZ KESİLMEMESİ İÇİN ILIŞTIRALIM
ILINAN MEYANEYİ KAYNAYAN ÇORBAYA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP TEKRAR KAYANAYANA KADAR İYİCE ÇORBAMIZI İYİCE KARIŞTIRIYORUZ...
ÇORBAMIZ HAZIR....
ÜZERİNE PUL BİBER SERPİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder