MALZEMELER
3 YUMURTA (BİR YUMURTA SARISINI DIŞI İÇİN AYIRIN)
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN
300 GR BEYAZ PEYNİR (BEN İZMİR TULUMU KULLANDIM)
HAZIRLANIŞI
YOĞURMA KABIMIZIN İÇİNE SIRASIYLA YUMURTALARI,MARGARİNİ,SIVIYAĞI,SİRKEYİ,YOĞURDU,TUZU VE MAHLEBİ KOYUYORUZ.KREMAMSI BİR HAL ALANA DEK GÜZELCE ELİMİZLE KARIŞTIRIYORUZ.SIVI HARCIMIZ İYİCE ÖZLEŞİNCE İÇİNE AZ MİKTARDA UNU KOYUP KABARTMA TOZUNU İLAVE EDELİM VE YOĞURMAYA BAŞLAYALIM.HAMURU KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE DEK YOĞURALIM.HAMURUMUZDAN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP AVUÇ İÇİMİZDE HAMURU AÇALIM.RENDELEMİŞ OLDUĞUMUZ PEYNİRLİ HARCTAN HAMURLARIMIZIN İÇİNE KOYUP KAPATALIM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 35 DK KADAR POĞAÇALARIN ALT VE ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.POĞAÇALARIMIZ HAZIR :)) YAPIP YİYEN BÜTÜN YEMEK SEVERLERE AFİYET OLSUN....ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ HAMURA GARANTİ VERİYORUM ÇOK LEZZETLİ BİR HAMUR OLUYOR MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder