29 Ekim 2011 Cumartesi

ETLİ PAZI SARMA


PAZIYI HEP YA KAVURUR YADA ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ YAPARDIM ETLİ SARMA HALİNİ İLK DEFA DENEDİM....ÇOK AMA ÇOK LEZZETLİ OLUYORMUŞ BUNDAN SONRA SIK SIK YAPICAĞIM BİR SARMA...BEN ÇOK BEĞENDİM BENİM GİBİ DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN UMARIM ÇOK BEĞENİRSİNİZ :)

MALZEMELER

1 BAĞ PAZI
300 GR DANA KIYMA
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ (ÖNCEDEN ISLATILMIŞ)
1 ADET ORTABOY KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET DEREOTU
BİR TUTAM TAZE NANE
TUZ KARABİBER

PİŞİRMEK İÇİN
2 SU BARDAĞI ET SUYU
1 TATLI KAŞIĞI SUMAK

HAZIRLANIŞI

PAZILARIMIZI YIKAYIP SAPLARI YAPRAKLARDAN AYIRALIM
KAYNAR SUYUN İÇİNDE 3 DK KADAR BEKLETİP YAPRAKLARINI YUMUŞATALIM
YUMUŞAYAN PAZI YAPRAKLARINI SOĞUK SUYA KOYUP HEMEN ALIP SÜZGECİMİZE KOYALIM

AYRI BİR KABIN İÇİNE ISLATTIĞIMIZ PİRİNCİMİZİ,RENDELENMİŞ SOĞANIMIZI,SALÇAMIZI,TAZE YEŞİLLİKLERİMİZİ,TUZUMUZU KARABİBERİMİZİ KOYUP BİR GÜZEL YOĞURALIM,YOĞRULURKEN İÇİNE YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR ZEYTİNYAĞIMIZI İLAVE EDİP YOĞURMAYA DEVAM EDELİM

SOĞUYAN PAZILARIMIZI TEZGAHIMIZA ALALIM VE İÇ HARCIYLA BERABER SARMAYA BAŞLIYALIM

İÇİNE PORSELEN TABAK OTURTTUĞUMUZ TENCEREMİZE GÜZELCE DİZELİM

SARDIĞIMIZ PAZILARIN ÜZERİNE SICAK ET SUYUMUZU VE SUMAĞI GEZDİRELİM

SARMALARIMIZI SUYUNU ÇEKİNCEYE DEK PİŞİRELİM

SARMALARIMIZI ÜZERİNE YOĞURT GEZDİRİP  SERVİS EDEBİLİRİZ

                                  AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...