28 Eylül 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

ZEYTİNYAĞLI KIRMIZI BİBERLİ TAZE FASÜLYE - 1


Malzemeler

  • 1 KG  TAZE FASÜLYE
  • 2 ORTA BOY SOĞAN
  • 2 ADET ETLİ KIRMIZI BİBER
  • YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
  • 4 ORTA BOY DOMATES
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

Hazırlanışı

  • TENCEREMİZE ZEYTİNYAĞIMIZI KOYALIM İÇİNE YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI EKLEYİP KAVURALIM
  • TAVLA ZARI BÜYÜKLÜĞÜNDE UFAK UFAK DOĞRADIĞIMIZ KIRMIZI BİBERİMİZİDE EKLEYİP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDELİM
  • DOMATESLERİMİZİ İSTER RONDADAN,İSTER RENDEYLE,İSTERSENİZ KÜP KÜP DOĞRAYIP KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN
  • DOMATES SUYUNU SALINCA FASÜLYELERİMİZİ EKLEYİP FASÜLYELERİMİZİN RENGİ SARARANA KADAR KAVURALIM.EN SON TUZUMUZU VE ŞEKERİMİZİ EKLEYEREK PİŞMEYE BIRAKALIM.PİŞEN FASÜLYEMİZİ BİR GECE DİNLENDİRELİM.
  • SERVİS TABAĞINA ALIP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM
  • AFİYET OLSUN...
BEN SERVİSE SUNACAĞIM FASÜLYEMİN ÜZERİNE TEKRAR ZEYTİNYAĞI GEZDİRİYORUM YERKEN TADINA DOYUM OLMUYOR MUTLAKA DENEMELİSİNİZ ÇOK GÜZEL OLUYOR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...