28 Eylül 2011 Çarşamba

ZENCEFİLLİ BALLI KANAT

ZENCEFİLLİ BALLI KANAT - 1


Malzemeler

  • 500 GR TAVUK KANADI
  • 3 DİŞ SARIMSAK
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
  • 1 TATLI KAŞIĞI BAL
  • 1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SAÇASI
  • TUZ,PULBİBER KIRMIZI BİBER,KÖRİ VB.BAHARATLAR
  • YETERİ KADAR ZEYTİNYAĞ

Hazırlanışı

  • KANATLARIMIZI DERİN BİR KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. İÇİNE RENDELENMİŞ SARMISAKLARI,BALI,ZENCEFİLİ VE KALAN BAHARATLARIMIZI KOYUYORUZ.SALÇA VE ZEYTİNYAĞINI DA EKLEDİKTEN SONRA GÜZELCE HARMANLIYORUZ.YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİMİZE GÜZELCE DİZİYORUZ.ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 30 DK PİŞİRİYORUZ.KANATLARIMIZ HAZIR .GÜZEL BİR PİLAVLA YADA SEBZE PÜRESİYLE HOŞ BİR AKŞAM YEMEĞİ OLUYOR YADA BENİM YAPTIĞIM GİBİ KIRMIZI BBERLERİ İKİYE BÖLÜP İÇİNİ KAŞAR PEYNİR SARIMSAK VE FESLEĞENLE DOLDURDUĞUM VE FIRINLADIĞIM BU GÜZEL GARNİTÜRLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...