28 Eylül 2011 Çarşamba

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI


kışın içimizi ısıtan vazgeçilmez tek lezzettir çorbalarımız....hele birde bu çorba mercimek çorbasıysa :)ben bu tarifimde mercimeği en yalın kendi halinde hazırladım elbette sebzeliside çok lezzetli ama benim için en güzeli yalın hali bakalım beğenicekmisiniz :)

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 LİTRE TAZE TAVUK SUYU(BULYON TERCİH ETMEDİM)
YETERİNCE TUZ VE KARABİBER

ÜZERİ İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

HAZIRLANIŞI

TENCEREMİZDE TAVUK ETİNDEN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ SUYUMUZUN İÇİNE AYIKLANMIŞ MERCİMEKLERİ KOYUYORUZ
MERCİMEKLER İYİCE ERİYENE DEK ARA ARA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ
PİŞEN ÇORBAMIZI EL BLENDIRINDAN GERİŞİP MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİYORUZ
AYRI BİR YERDE SOS TENCERESİNDE TEREYAĞIMIZI VE SIVI YAĞIMIZI KIZDIRIP İÇİNE TOZ KIRMIZI BİBERİMİZİ ALARAK BİR GÜZEL YAKIYORUZ
YAKTIĞIMIZ BİBER SOSUNU ÇORBAMIZIN ÜZERİNE GÜZELCE GEZDİRİYORUZ
ÇORBAMIZ HAZIR
BEN KEREVİZ YAPRAĞIYLA SÜSLEDİM SİZ NASIL ARZU EDİYORSANIZ ZEVKİNİZE GÖRE TATLANDIRABİLİRSİNİZ
ŞİMDİDEN ELLERİNİZE SAĞLIK
:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...