28 Eylül 2011 Çarşamba

PATLICAN SALATASI (YOĞURTLU)

Malzemeler

  • 4 ADET PATLICAN YADA 1 BÜYÜK BOSTAN PATLICAN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ
  • TUZ
  • SÜSLEMEK İÇİN KURU NANE VE KIRMIZI PUL BİBER

Hazırlanışı

  • PATLICANLARI KÖZLÜYORUZ
  • KÖZLENMİŞ PATLICANLARI SOĞUYUNCA KABUKLARINDAN AYIRIYORUZ
  • KESME TAHTASINDA BIÇAĞIMIZLA İYİCE EZİLENE KADAR UFALTIYORUZ
  • AYRI BİR KAPTA YOĞURTUMUZU RENDELENMİŞ SARIMSAKLARIMIZLA BİR GÜZEL KARIŞTIRIP İÇİNE KÖZ PATLICANLARIMIZI VE TUZU EKLİYORUZ VE KARIŞTIRIYORUZ.SALATAMIZDAN BİR MİKTAR SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE ZEYTİN YAĞINI GEZDİRİP NANE VE PULBİBERLE SÜLEYİP SERVİS EDİYORUZ
  • AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...