28 Eylül 2011 Çarşamba

EKLER PASTA

Malzemeler EKLER PASTA - 1 EKLER PASTA - 2 EKLER PASTA - 3

  • ŞU HAMURU
  •  
  • 1 SU BARDAĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 100 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
  • BİR FİSKE TUZ
  • BİR TATLI KAŞIĞI ŞEKER
  • 3 YUMURTA
  •  
  • DOLGU KREMASI
  •  
  • 2.5 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 YUMURTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1.5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 PAKET VANİLYA
  •  
  • ÇİKOLATA GANAJ İÇİN
  •  
  • 1 KÜÇÜK KUTU KREMA
  • 80 GRLIK 2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA (ARZUYA GÖRE BEYAZ YADA SÜTLÜ ÇİKOLATADA OLABİLİR)

Hazırlanışı

  • İLK BAŞTA HAMURUMUZU HAZIRLAYALIM
  • BİR TENCERENİN İÇİNE SUYUMUZU,MARGARİNİMİZİ,TUZUMUZU VE ŞEKERİMİZİ KOYALIM
  • KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM
  • KAYNAMAYA BAŞLAYAN HARCIN İÇİNE UNUMUZU YAVAŞÇA ÇIRPARAK İLAVE EDİYORUZ
  • UNU TOPARLANIP TENCEREYA YAPIŞMAYANA DEK HAMURUMUZU PİŞİRİYORUZ
  • PİŞEN HAMURU BİR KABIN İÇİNE ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ
  • SOĞUYAN HAMURUMUZA YUMURTALARI TEK TEK YOĞURARAK İLAVE EDİYORUZ
  • BİR KAŞIK YARDIMIYLA YADA KREMA TORBASINA HAMURUMUZU KOYARAK YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ FIRIN TEPSİMİZE ŞEKİL VEREREK YERLEŞTİRİYORUZ.
  • 180 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARANA DEK 30 DK PİŞİRİYORUZ.
  •  
  •  
  • KREMASININ HAZIRLANIŞI
  •  
  • ŞEKERİ VE YUMURTAYI MİKSERLERLE ÇIRPIYORUZ
  • ÇIRPILAN YUMURTAVE ŞEKERE UNU VE NİŞASTAYIDA EKLEYEREK TEKRAR ÇIRPIYORUZ
  • SON OLARAK SÜTÜ EKLEYİP ÇIRPIYORUZ
  • KREMAMIZI KISIK ATEŞTE ÜZEERİ GÖZ GÖZ OLANA DEK PİŞİRİYORUZ
  • PİŞEN KREMAMIZA BİR TATLI KAŞIĞI MARGARİNİ VE VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ
  • KREMAMISI ILINMAYA BIRAKIYORUZ
  •  
  • GANAJIN HAZIRLANMASI
  • KREMAMIZI BİR KABIN İÇİNE BOŞALTIP OCAKTA KISIK ATEŞTE KENARLARI BALONCUK OLANA DEK SITIYORUZ.
  • ISINAN KREMAYA KÜÇÜK PARÇALARA BÖLDÜĞÜMÜZ ÇİKOLATALARIMIZI EKLEYİP ERİYENE DEK KARIŞTIRIYORUZ
  • GANAJIMIZ HAZIRLANMIŞ BULUNMAKTA
  •  
  •  
  • ARTIK PASTAMIZI TAMAMLAMA ZAMANI
  •  
  • PİŞEN EKLER HAMURLARIMIZIN TEPESİNDEN DELİK AÇIYORUZ
  • KREMA TORBASINA DOLDURDUĞUMUZ İÇ DOLGU KREMAMIZI HAMURLARIN İÇİNE DOLDURUYORUZ
  • SON OLARAK ILIK GANAJIMIZI EKLERLERİN ÜZERİNE GEZDİRİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ
  • ARZUYA GÖRE ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ YEŞİL FISTIK,H.CEVİZİ,FINDIK TOZU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
  •  
  • HERKEZE AFİYET OLSUN :)
EKLER PASTA - 3

2 yorum:

  1. Canım harika görünüyor..Ellerine sağlık..Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim güzel yorumunuz için sevgiler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...