28 Eylül 2011 Çarşamba

CEVİZLİ UN KURABİYESİ



Malzemeler
  • 250 GR MARGARİN
  • 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ
  • 1SU BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1 PAKET VANİLYA
  • ALDIĞI KADAR UN

Hazırlanışı

  • MARGARİN,SIVIYAĞ VE PUDRA ŞEKERİNİ KREMA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ
  • DAHA SONRA UNUMUZU,KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YOĞURUYORUZ
  • HAMUR KIVAMA GELİNCE İÇİNE CEVİZLERİMİZİ EKLEYİP HAMURUMUZU TOPARLIYORUZ
  • HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYARAK FIRIN TEPSİMİZE SIRALIYORUZ
  • 170 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 30 DK PİŞİRİYORUZ
  • PİŞEN KURABİYELERİMİZİN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ TOZ CEVİZ SERPİP SERVİS EDİYORUZ.
  • AFİYET OLSUN...
AĞIZDA DAĞILAN KIYIR KIYIR MUHTEŞEM BİR TAD CEVİZLİ UN KURABİYESİ MUTLAKA DENEYİN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...