LİMONLU PİLİÇ
Malzemeler
- 1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
- 1 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
- 4-5 ADET MANTAR
- 8-10 TANE ZEYTİN
- MISIR
- LİMON
- TUZ ,KARABİBER,KEKİK
- TAZE SOĞAN
- ARZUYA GÖRE KEREVİZ SAPI VEYA ENGİNAR
- ZEYTİNYAĞ
HAZIRLANIŞI
UZUN ŞERİTLER HALİNDE KESTİĞİMİZ TAVUKLARIMIZI BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ KOYUP ORTA ATEŞTE ISITTIĞIMIZ TAVAMIZA ALIP YAVAŞ YAVAŞ SOTELİYORUZ
SOTELEDİĞİMİZ TAVUKLARA KABUKLARINI SOYUP YARISINI KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ LİMONUMUZU TAVUKLARIMIZA İLAVE EDİP SOTELEMEYE DEVAM EDİYORUZ
İNCE KIYDIĞIMIZ MANTARLARI,KÖZLEYİP UFAK DOĞRADIĞIMIZ KÖZ KIRMIZI BİBERİMİZİ,MISIRIMIZI,ÇEKİRDEKLERİ AYIKLANMIŞ DOĞRANMIŞ ZEYTİNLERİMİZİ TAZE SOĞANIMIZI,KEREVİZ SAPLARINI DA İLAVE EDİP BÜTÜN HARCIYLA TAVUĞUMUZU SOTEYE DEVAM EDİYORUZ.
SOTELENEN TAVUĞA BİR MİKTAR KARABİBER VE KEKİĞİ İLAVE EDİP BİR İKİ KERE KARIŞTIRDIKTAN SONRA BİR BARDAK SU İLAVE EDİP TAVUKLARIMIZIN ÜSTÜNÜ KAPATIP 8-10 DK PİŞİRİYORUZ
LİMONLU PİLİCİMİZ HAZIR GÜZEL BİR SUNUMLA SERVİS EDEBİLİRİZ ARTIK.
BEN YAPTIM VE ÇOK BEĞENDİM UMARIM SİZDE DENERSİNİZ ÇOK PRATİK DOYURUCU VE LEZZETLİ BİR ÖĞÜN...HEPİNİZE AFİYET OLSUN : )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder