19 Eylül 2011 Pazartesi

LİMONLU PİLİÇ

Malzemeler

  • 1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
  • 1 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
  • 4-5 ADET MANTAR
  • 8-10 TANE ZEYTİN
  • MISIR
  • LİMON
  • TUZ ,KARABİBER,KEKİK
  • TAZE SOĞAN
  • ARZUYA GÖRE KEREVİZ SAPI VEYA ENGİNAR
  • ZEYTİNYAĞ
HAZIRLANIŞI
  • UZUN ŞERİTLER HALİNDE KESTİĞİMİZ TAVUKLARIMIZI BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞ KOYUP ORTA ATEŞTE ISITTIĞIMIZ TAVAMIZA ALIP YAVAŞ YAVAŞ SOTELİYORUZ
  •  
  • SOTELEDİĞİMİZ TAVUKLARA KABUKLARINI SOYUP YARISINI KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ LİMONUMUZU TAVUKLARIMIZA İLAVE EDİP SOTELEMEYE DEVAM EDİYORUZ
  •  
  • İNCE KIYDIĞIMIZ MANTARLARI,KÖZLEYİP UFAK DOĞRADIĞIMIZ KÖZ KIRMIZI BİBERİMİZİ,MISIRIMIZI,ÇEKİRDEKLERİ AYIKLANMIŞ DOĞRANMIŞ ZEYTİNLERİMİZİ TAZE SOĞANIMIZI,KEREVİZ SAPLARINI DA   İLAVE EDİP BÜTÜN HARCIYLA TAVUĞUMUZU SOTEYE DEVAM EDİYORUZ.
  •  
  • SOTELENEN TAVUĞA BİR MİKTAR KARABİBER VE KEKİĞİ İLAVE EDİP BİR İKİ KERE KARIŞTIRDIKTAN SONRA BİR BARDAK SU İLAVE EDİP TAVUKLARIMIZIN ÜSTÜNÜ KAPATIP 8-10 DK PİŞİRİYORUZ
  •  
  • LİMONLU PİLİCİMİZ HAZIR GÜZEL BİR SUNUMLA SERVİS EDEBİLİRİZ ARTIK.
  •  
  • BEN YAPTIM VE ÇOK BEĞENDİM UMARIM SİZDE DENERSİNİZ ÇOK PRATİK DOYURUCU VE LEZZETLİ BİR ÖĞÜN...HEPİNİZE AFİYET OLSUN : )
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...