19 Eylül 2011 Pazartesi

LİMONLU CHEESECAKE


Malzemeler

  • 1 1/2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
  • 2 KUTU BEYAZ KREM PEYNİR (200GR LIK)
  • 1 1/2 BARDAK SÜZÜLMÜŞ YOĞURT
  • 2 YUMURTA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 LİMON KABUĞU RENDESİ
  • 1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
  • ARZUYA GÖRE VANİLYA

Hazırlanışı

  • YULAFLI BİSKÜVİLERİMİZİ ROBOTTAN GEÇİREREK VEYA ELİMİZLE UN HALİNE GETİRENE KADAR PARÇALIYORUZ.ERİMİŞ OLAN YAĞIMIZI BİSKÜVİLERLE ÖZLEŞENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ.YAĞLADIĞIMIZ VEYA YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ 22 CM KELEPÇELİ PASTA KALIBIMIZA BİZKÜVİLİ HARCI DÖKÜP ELİMİZLE BASTIRARAK VE KENARLARA HAFİF ÇIKINTI VEREREK YAYIYORUZ.KALIBIMIZI BUZDOLABINDA 30 DK BİSKÜVİLİ KARIŞIM DONANA KADAR BEKLETİYORUZ.SIRA KREMAMIZDA...BİR KABIN İÇİNDE KREM PEYNİRLERİMİZİ VE YOĞURDUMUZU BİRBİRLERİYLE ÖZLEŞENE KADAR ÇIRPIYORUZ.ŞEKERİ İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.SIRA YUMURTALARA GELDİĞİNDE KREMA HARCININ İÇİNE TEK TEK KIRIP YEDİREREK YUMURTALARI EKLİYORUZ.ARDINDAN UNU İSTENİRSE VANİLYAYI LİMON SUYUNU VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.BUZDOLABIMIZDAN KELEPÇELİ KALIBIMIZI ÇIKARIP KREMA HARCINI BİSKÜVİLERİMİZİN ÜZERİNE EŞİT BİR ŞEKİLDE YAYIYORUZ.FIRINIMIZI 170 DERECEYE GETİRİP YAKLAŞIK 55 DK DA ÜZERİ SARARANA DEK PİŞİRİYORUZ.PİŞEN CHEESECAKE İ BİR GECE EN AZ 6 SAAT BUZ DOLABINDA BEKLETİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ.AFİYET OLSUN..... NOT:CHESEECAKE FIRINDA PİŞMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE FIRINIMIZIN İÇİNE ISIYA DAYANIKLI KÜÇÜK BİR KAPTA SU KOYMAYI UNUTMAYIN.CHESEECAKE ÜZERİ ÇATLAMAYACAKTIR VE DAHA HOŞ BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP OLACAKTIR....
LİMONLU CHEESECAKE SERVİSİ YANINDA TÜRK KAHVESİYLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...