19 Eylül 2011 Pazartesi

TİRAMİSU

Malzemeler

  • KREMA İÇİN
  •  
  • 1 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 2.5 SU BARDAĞI SÜT
  • 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1.5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
  • 1 KUTU LABNE PEYNİRİ(200GR LIK)
  • VANİLYA
  •  
  • PANDİSPANYA İÇİN
  •  
  • 3 YUMURTA
  • 3 K.FİNCANI UN
  • 3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU
  • KABARTMA TOZU
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  •  
  • KEKİ ISLATMAK İÇİN
  •  
  • 1 SU BARDAĞI SICAK SU
  • 2 TATLI KAŞIĞI GRANÜL KAHVE
  •  
  • ÜZERİ İÇİN
  • TOZ KAKAO

Hazırlanışı

  • TİRAMİSU YAPIMINA PANDİSPANYAMIZDAN BAŞLAYALIM... YUNURTANIN SARILARINI VE AKLARINI AYIRIYORUZ.İLK ÖNCE YUMURTA SARILARI VE ŞEKERİ BEYZ BİR KIVAM ALANA DEK ÇIRPIYORUZ
  •  
  • İÇİNE SIVI YAĞ,SUYU ÇIRPARAK EKLEDİKTEN SONRA TEKRAR ÇIRPIYORUZ
  •  
  • UN , KAKAO VE KABARTMA TOZUNU ELEKTEN GEÇİRDİKTEN SONRA ÇIRPMA
  •  
  • İŞLEMİNE DEMAM EDİYORUZ
  •  
  • AYRI BİR YERDE YUMURTA AKLARINI BİR FİSKE TUZ İLE KER HALİNE GELENE DEK ÇIRPIYORUZ
  • ÇIRPILAN AKLARI KEK HARCINA SPATULA YARDIMIYLA KABARIKLIĞI SÖNMEDEN YAVAŞÇA KARIŞTIRARAK YEDİRİYORUZ
  • PANDİSPANYA KARIŞIMINI 22 CM KELEPÇELİ KALIPTA PİŞİRİYORUZ FIRININIZIN ISISI 170 DERECE OLMALI YAKLAŞIK 25 DK PİŞİRİYORUZ PANDİSYANYAMIZI.PİŞEN PANDİSPANYANIN İYİCE SOĞUMASI GEREKİR.
  •  
  •  
  • KREMA YAPIMINA GEÇEBİLİRİZ...
  • YUMURTA VE ŞEKERİ GÜZELCE ÇIRPIYORUZ
  • SONRA SÜTÜMÜZÜ,UNUMUZU VE NİŞASTAMIZI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ
  • BU KARIŞIMI ISIYA DAYANIKLI BİR KAPTA ÜZERİ GÖZ GÖZ OLANA DEK KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ
  • PİŞEN KREMANIN İÇİNE VANİLYAMIZI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ
  • KREMAMIZ İYİCE ILINDIKTAN SONRA İÇİNE LABNE PEYNİRİMİZİ EKLEYEREK İYİCE MİKSERLE YÜKSEK AYARDA ÇIRPIYORUZ.
  • KREMA HAZIR...
  • PANDİSPANYAMIZI İKİYE KESİYORUZ.ALT TABANI SERVİS TABAĞINA ALIP GRANÜL KAHVE VE SICAKSU İLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSUMUZUN YARISINI BİR YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA ALTTABANI ISLATIYORUZ
  • KREMAMIZIN YARISINI ARA KATA YAYIYORUZ
  • ÜST PANDİSPANYAYI DA KAPATIP KAHVELİ SOSLA ISLATIYORUZ.
  • KALAN KREMAYI DA GEZDİRİP BÜTÜN ETRAFI KREMAYLA KAPLIYORUZ.
  • EN SON ÜZERİNE BİR KÜÇÜK SÜZGEÇ YARDIMIYLA BOLCA TOZ KAKAOMUZU TÜM YÜZEYİ KAPLANANA KADAR SERPİYORUZ
  • BUZDOLAMIZDA EN AZ 2 SAAT SOĞUTTUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ
  • AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...