TİRAMİSU
Malzemeler
- KREMA İÇİN
-
- 1 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2.5 SU BARDAĞI SÜT
- 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
- 1.5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 KUTU LABNE PEYNİRİ(200GR LIK)
- VANİLYA
-
- PANDİSPANYA İÇİN
-
- 3 YUMURTA
- 3 K.FİNCANI UN
- 3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU
- KABARTMA TOZU
- 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
-
- KEKİ ISLATMAK İÇİN
-
- 1 SU BARDAĞI SICAK SU
- 2 TATLI KAŞIĞI GRANÜL KAHVE
-
- ÜZERİ İÇİN
- TOZ KAKAO
Hazırlanışı
- TİRAMİSU YAPIMINA PANDİSPANYAMIZDAN BAŞLAYALIM... YUNURTANIN SARILARINI VE AKLARINI AYIRIYORUZ.İLK ÖNCE YUMURTA SARILARI VE ŞEKERİ BEYZ BİR KIVAM ALANA DEK ÇIRPIYORUZ
-
- İÇİNE SIVI YAĞ,SUYU ÇIRPARAK EKLEDİKTEN SONRA TEKRAR ÇIRPIYORUZ
-
- UN , KAKAO VE KABARTMA TOZUNU ELEKTEN GEÇİRDİKTEN SONRA ÇIRPMA
-
- İŞLEMİNE DEMAM EDİYORUZ
-
- AYRI BİR YERDE YUMURTA AKLARINI BİR FİSKE TUZ İLE KER HALİNE GELENE DEK ÇIRPIYORUZ
- ÇIRPILAN AKLARI KEK HARCINA SPATULA YARDIMIYLA KABARIKLIĞI SÖNMEDEN YAVAŞÇA KARIŞTIRARAK YEDİRİYORUZ
- PANDİSPANYA KARIŞIMINI 22 CM KELEPÇELİ KALIPTA PİŞİRİYORUZ FIRININIZIN ISISI 170 DERECE OLMALI YAKLAŞIK 25 DK PİŞİRİYORUZ PANDİSYANYAMIZI.PİŞEN PANDİSPANYANIN İYİCE SOĞUMASI GEREKİR.
-
-
- KREMA YAPIMINA GEÇEBİLİRİZ...
- YUMURTA VE ŞEKERİ GÜZELCE ÇIRPIYORUZ
- SONRA SÜTÜMÜZÜ,UNUMUZU VE NİŞASTAMIZI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ
- BU KARIŞIMI ISIYA DAYANIKLI BİR KAPTA ÜZERİ GÖZ GÖZ OLANA DEK KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ
- PİŞEN KREMANIN İÇİNE VANİLYAMIZI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ
- KREMAMIZ İYİCE ILINDIKTAN SONRA İÇİNE LABNE PEYNİRİMİZİ EKLEYEREK İYİCE MİKSERLE YÜKSEK AYARDA ÇIRPIYORUZ.
- KREMA HAZIR...
- PANDİSPANYAMIZI İKİYE KESİYORUZ.ALT TABANI SERVİS TABAĞINA ALIP GRANÜL KAHVE VE SICAKSU İLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSUMUZUN YARISINI BİR YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA ALTTABANI ISLATIYORUZ
- KREMAMIZIN YARISINI ARA KATA YAYIYORUZ
- ÜST PANDİSPANYAYI DA KAPATIP KAHVELİ SOSLA ISLATIYORUZ.
- KALAN KREMAYI DA GEZDİRİP BÜTÜN ETRAFI KREMAYLA KAPLIYORUZ.
- EN SON ÜZERİNE BİR KÜÇÜK SÜZGEÇ YARDIMIYLA BOLCA TOZ KAKAOMUZU TÜM YÜZEYİ KAPLANANA KADAR SERPİYORUZ
- BUZDOLAMIZDA EN AZ 2 SAAT SOĞUTTUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ
- AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder