KREMALI MISIR ÇORBASI
Malzemeler
- 1 SU BARDAĞI KONSERVE YADA TAZE HAŞLANMIŞ MISIR
- 4 SU BARDAĞI TAVUĞUN SUYU
- 1 ORTA BOY SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 2-3 YEMEK KAŞIĞI UN VEYA MISIR UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI KREMA
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- YETERİ KADAR TUZ
-
- ÜZERİ İÇİN
- 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
- 50 GR TEREYAĞ
Hazırlanışı
- TENCEREMİZE SIVI YAĞIMIZI KOYUYORUZ
- RENDELEDİĞİMİZ SOĞANI VE SARIMSAĞI EKLEYİP HAFİFÇE KAVURUYORUZ
- KAVRULAN SOĞAN VE SARIMSAĞA 2 YEMEK KAŞIĞI UNU DA EKLEYİP YİNE UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ
- TAVUĞUN SUYUNU VE TUZUNU KAVRULAN HARCA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ
- ÇORBANIN BU KISMINI GÜZELCE BLENDIRDAN GEÇİRİYORUZ.
- KIVAMINI ALAN ÇORBAMIZIN İÇİNE MISIRLARIMIZI EKLIYORUZ
- ARDINDAN KREMAMIZI DA EKLİYORUZ.
- SERVİSE HAZIR HALE GELEN ÇORBAMIZIN ÜZERİNE TEREYAĞINDA ERİTTİĞİMİZ TOZ KIRMIZI BİBERİMİZİ VE NANEMİZİ YAKARAK ÇORBAMIZIN ÜZERİNE GEZDİRİP SERVİSE SUNULUR HALE GETİRİYORUZ
-
- AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder