19 Eylül 2011 Pazartesi

KREMALI MISIR ÇORBASI


Malzemeler

  • 1 SU BARDAĞI KONSERVE YADA TAZE HAŞLANMIŞ MISIR
  • 4 SU BARDAĞI TAVUĞUN SUYU
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • 2-3 YEMEK KAŞIĞI UN VEYA MISIR UNU
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI KREMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • YETERİ KADAR TUZ
  •  
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • 50 GR TEREYAĞ

Hazırlanışı

  • TENCEREMİZE SIVI YAĞIMIZI KOYUYORUZ
  • RENDELEDİĞİMİZ SOĞANI VE SARIMSAĞI EKLEYİP HAFİFÇE KAVURUYORUZ
  • KAVRULAN SOĞAN VE SARIMSAĞA 2 YEMEK KAŞIĞI UNU DA EKLEYİP YİNE UNUN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ
  • TAVUĞUN SUYUNU VE TUZUNU KAVRULAN HARCA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ
  • ÇORBANIN BU KISMINI GÜZELCE BLENDIRDAN GEÇİRİYORUZ.
  • KIVAMINI ALAN ÇORBAMIZIN İÇİNE MISIRLARIMIZI EKLIYORUZ
  • ARDINDAN KREMAMIZI DA EKLİYORUZ.
  • SERVİSE HAZIR HALE GELEN ÇORBAMIZIN ÜZERİNE TEREYAĞINDA ERİTTİĞİMİZ TOZ KIRMIZI BİBERİMİZİ VE NANEMİZİ YAKARAK ÇORBAMIZIN ÜZERİNE GEZDİRİP SERVİSE SUNULUR HALE GETİRİYORUZ
  •  
  • AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...