19 Eylül 2011 Pazartesi

DOMATES SOSLU PATLICAN

Malzemeler

  • 2 ADET PATLICAN
  • 6 ADET DOMATES
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
  • 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
  • SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ

Hazırlanışı

  • PATLICANI ÜÇ EŞİT PARÇAYA KESİP UZUN DİLİMLER HAİLNDE KESİYORUZ.
  • KESTİĞİMİZ PATLICANLARI ŞEKERLE HARMANLAYIP TAVAMIZA SIVI YAĞIMIZI KOYUYORUZ
  • GÜZELCE ŞEKERE BULANMIŞ PATLICANLARI KIZARTIYORUZ
  • KIZARAN PATLICANLAR BİR KENARA ALIP DOMATES SOSUMUZU HAZIRLAMAYA BAŞLIYORUZ
  • AYRI BİR TAVAYA BİRAZ SIVI YAĞ VE İNCE DOĞRADIĞIMIZ SARMISAKLARIMIZI HAFİFÇE YANMADAN KAVURUYORUZ.
  • ÜZERİNE RENDELEDİĞİMİZ DOMATESİMİZİ VE TUZUMUZU EKLEYİP 6-7 DK DOMATESLERİN ÇİĞLİĞİ GİDENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
  • KIZARAN PATLICANLARIMIZIN ÜZERİNE DOMATES SOSUNU DÖKÜP MAYDONOZLA SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ
  • AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...