DOMATES SOSLU PATLICAN
Malzemeler
- 2 ADET PATLICAN
- 6 ADET DOMATES
- 2 DİŞ SARIMSAK
- KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- SÜSLEMEK İÇİN MAYDONOZ
Hazırlanışı
- PATLICANI ÜÇ EŞİT PARÇAYA KESİP UZUN DİLİMLER HAİLNDE KESİYORUZ.
- KESTİĞİMİZ PATLICANLARI ŞEKERLE HARMANLAYIP TAVAMIZA SIVI YAĞIMIZI KOYUYORUZ
- GÜZELCE ŞEKERE BULANMIŞ PATLICANLARI KIZARTIYORUZ
- KIZARAN PATLICANLAR BİR KENARA ALIP DOMATES SOSUMUZU HAZIRLAMAYA BAŞLIYORUZ
- AYRI BİR TAVAYA BİRAZ SIVI YAĞ VE İNCE DOĞRADIĞIMIZ SARMISAKLARIMIZI HAFİFÇE YANMADAN KAVURUYORUZ.
- ÜZERİNE RENDELEDİĞİMİZ DOMATESİMİZİ VE TUZUMUZU EKLEYİP 6-7 DK DOMATESLERİN ÇİĞLİĞİ GİDENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
- KIZARAN PATLICANLARIMIZIN ÜZERİNE DOMATES SOSUNU DÖKÜP MAYDONOZLA SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ
- AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder