27 Eylül 2011 Salı

EV YAPIMI ERİŞTE ÇORBASI

Resim yazısı ekle
MALZEMELER: 3 avuç ev yapımı erişte, 1 litre tavuk yada et suyu (ben tavuk suyu kullandım)1 yemek kaşı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı tereyağı,1 limonun suyu,tuz karabiber 
HAZIRLANIŞI:tenceremize suyumuzu koyup kaynatmaya başlıyoruz.kaynayan suya ilk önce salçalarımızı ekliyoruz ve yavaşça suda eritmeye başlıyoruz.ardından eriştelerimizi tereyağımızı limon suyunu tuzu ve kara biberi koyup erişteler yumuşayana dek pişiriyoruz erişteler pişince 10dk daha kısık ateşte koyulaşması için kaynatıyoruz.çorbamız hazır servis ederken üzerini maydonoz ve pulbiberle süsleyebilirsiniz afiyet olsun :)
                                                                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...