27 Eylül 2011 Salı

EKMEK MAKİNASINDA TAHILLI EKMEK

     
evde pişen ekmeğin tadına doyum olmuyor istediğiniz zaman sıcak ekmek evinizin içinde.bende bundan tam 1 yıl önce ekmek yapma makinasıyla tanıştım.bugüne kadar yapılan en güzel ve gerekli mutfak yardımcısı diyebilirim.


MALZEMELER : 3 CUP TAHILLI UN 1 CUP BEYAZ  UN 2 CUP ILIK SU 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1TATLI KAŞIĞI TUZ BİR TATLI KAŞIĞI ŞEKER BİR PAKET INSTANT KURU MAYA
HAZIRLANIŞI: HAMUR TEKNEMİZİN İÇİNE İLK ÖNCE SIVILARI YANİ SU VE YAĞI KOYALIM ÜZERİNE UNLARIMIZI İLAVE EDELİM  UNUN ORTASINI AÇIP MAYA ŞEKER VE TUZU EKLEYİP MAKİNAMIZIN İÇİNE HAMUR TEKNESİNİ YERLEŞTİRELİM  MAKİNAMIZI EN AZ 3 SAATLİK PROGRAMA AYARLAYIP ÇALIŞTIRALIM KAPAĞINI PİŞME SÜRESİNCE HİÇ AÇMAYALIM.SONUÇÇÇÇ.... RESİMDEKİ GİBİ BİR HAYLİ KABARIK MUHTEŞEM LEZZETLİ BİR EKMEK    TARİFİ DENEYENLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...