Haftasonu dostlarla güzel sohbetli bol lezzetli sofralarda vakit geçirmeye bayılırız.
Uzun zamandır yapmayı planladığım bu nefis pasta yiyenlerden tam not aldı. Yapması biraz aşamalı ama gercekten yapmaya değer. Pasta yapmaya gönül verenler hazırsanız malzeme listesi geliyor...
MALZEMELER
500 GR BİTTER VEYA SÜTLÜ KUVERTUR ÇİKOLATA (DAMLA ÇİKOLATADA OLUR )
500 ML SIVI KREMA
2 YUMURTA SARISI
100 GR TEREYAĞI
pandispanya tarifi için kekler ve pastalar kategorimi ziyaret edebilirsiniz...
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim ve soğuması için bekletelim
Soğuyan çikolatanın içine yumurta sarılarını ekleyip iyice çikolatalı karışıma yedirelim
Miserde sıvı kremayı kremşanti kıvamında kabarıncaya kadar çırpalım
Çikolatayı kabarttığımız kremanın içine azar azar ekleyip karıştıralım
Hazırladığınız pandispanya kekini kelepçeli kalıbın içine yerleştlrelim
Üzerine hazırladığımız mousse kremayı dökelim en az 6 saat buzdolabında soğutalım
Üzerini damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben sıvı ganaj sos hazırlayıp meyvelerle süsleyip sunum yaptım.
Eğer pasta olarak sunmak istemezseniz mousse kremayı kuplara pay edip servis edebilirsiniz .
17 Ekim 2016 Pazartesi
ÇİKOLATALI MOUSSE PASTA(CHOCOLATE MOUSSE CAKE)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Slm Tarifiniz icin teşekkür ederim blogunuzu ilgi ile takip ediyorum başarılarınızın devamını dilerim En iyi Epoksi Zemin Kaplama Firmasi
YanıtlaSil