17 Ekim 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI MOUSSE PASTA(CHOCOLATE MOUSSE CAKE)

Haftasonu dostlarla güzel sohbetli bol lezzetli sofralarda vakit geçirmeye bayılırız.
Uzun zamandır yapmayı planladığım bu nefis pasta yiyenlerden tam not aldı. Yapması biraz aşamalı ama gercekten yapmaya değer. Pasta yapmaya gönül verenler hazırsanız malzeme listesi geliyor...

MALZEMELER

500 GR BİTTER VEYA SÜTLÜ KUVERTUR ÇİKOLATA (DAMLA ÇİKOLATADA OLUR )

500 ML SIVI KREMA

2 YUMURTA SARISI

100 GR TEREYAĞI

pandispanya tarifi için kekler ve pastalar kategorimi ziyaret edebilirsiniz...

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim ve soğuması için bekletelim

Soğuyan çikolatanın içine yumurta sarılarını ekleyip iyice çikolatalı karışıma yedirelim

Miserde sıvı kremayı kremşanti kıvamında kabarıncaya kadar çırpalım

Çikolatayı kabarttığımız kremanın içine azar azar ekleyip karıştıralım

Hazırladığınız pandispanya kekini kelepçeli kalıbın içine yerleştlrelim

Üzerine hazırladığımız mousse kremayı dökelim en az 6 saat buzdolabında soğutalım

Üzerini damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ben sıvı ganaj sos hazırlayıp meyvelerle süsleyip sunum yaptım.

Eğer pasta olarak sunmak istemezseniz mousse kremayı kuplara pay edip servis edebilirsiniz .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...