MALZEMELER
250 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
ÇİKOLATA SOSU İÇİN;
YARIM PAKET DAMLA ÇİKOLATA
FISTIK TOZU VE RENKLİ BONBON PARÇALARI
oda sıcaklığına gelmiş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle çırpalım
Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizip 160 dereceli fırında aktı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim
Damla çikolatayı benmari usulü eritiyoruz
Soğuyan kurabiyeleri eriyen çikolataya batırıp daha sonra fıstık tozuna ve renkli bonbonlara bulayıp çikolata sosunun donmasını bekledikten sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilCafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com
İlginiz için çok teşekkür ederim...sevgiler :)
YanıtlaSil