16 Aralık 2015 Çarşamba

BONBON KURABİYE

Bonbon şekeri kıvamında kurabiye tarifiyle merhaba sevgili takipçilerim. Aralık ayının 2. haftası kutlanan yerli malı haftası sebebiyle kızımın sınıfına hazırladığım bu kurabiyeleri yiyenler bayıldılar. Çocuklara ve sevgili öğretmenlerine afiyet olsun tekrar.bugün birçok takipçim sosyal medyadan bana ''tarifi ne zaman vereceksiniz? '' sorusunu yöneltince tarifi bloğa eklemek şart oldu haydi tarife hep birlikte  bakalım

MALZEMELER

250 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN

ÇİKOLATA SOSU İÇİN;

YARIM PAKET DAMLA ÇİKOLATA

FISTIK TOZU VE RENKLİ BONBON PARÇALARI

oda sıcaklığına gelmiş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle çırpalım

Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım

Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizip 160 dereceli fırında aktı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim

Damla çikolatayı benmari usulü eritiyoruz

Soğuyan kurabiyeleri eriyen çikolataya batırıp daha sonra  fıstık tozuna ve renkli bonbonlara bulayıp çikolata sosunun donmasını bekledikten sonra servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN :))





2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...